Blog Monique: ik ga de bloemetjes buiten zetten!

Blog Monique: ik ga de bloemetjes buiten zetten!

April en lente; ik ga de bloemetjes buiten zetten!

De lente en dan met name de maand april zijn beiden favoriet van mij! Waarom? 

Ik ben jarig op de 9e en moet eerlijk bekennen... ik vind het hartstikke leuk om jarig te zijn en ook eigenlijk helemaal niet zo erg om ouder te worden. En omdat in april de lente (meestal) heerlijk is begonnen kunnen we voorzichtig de eerste drankjes nuttigen op het terras! 

In mijn omgeving spreek ik regelmatig mensen die het vieren van hun verjaardag maar niets vinden. Ik geniet er juist van en vind het heerlijk! 
Ik ben dan misschien nog jong, desondanks geniet ik ergens wel echt van het ouder worden. Het lijkt of je met de jaren steeds iets zekerder van jezelf wordt en dat de mening van een ander daardoor minder belangrijk is. 
Dat laatste vind ik vooral heel fijn. Ik kan namelijk ontzettend piekeren en overal van alles en nog wat inzitten. Mijn vriend zegt regelmatig dat ik denk in problemen in plaats van in oplossingen. Dat klopt ergens ook wel, maar door hem (en door het ouder worden) kan ik dingen steeds beter relativeren en dat zorg op zijn beurt voor minder stress en druk. 

Terug naar de verjaardagen... Als je bij je ouders thuis woont is het vieren van je verjaardag nog heerlijk! Jij bent de jarige en dus wordt alles voor je gedaan. Vaak mag je zelf kiezen wat er gegeten wordt, iedereen komt met cadeaus en de visite wordt door je ouders verwend met hapjes en drankjes. Vanaf de dag dat je op jezelf gaat wonen is het vieren van een verjaardag in dat opzicht toch nog even een dingetje.

Vaak kom ik amper toe aan een praatje met familie of vrienden omdat ik alleen maar bezig ben in de keuken en langer dan 5 minuten zitten is er vaak niet bij. Ondanks de drukte vier ik mijn verjaardag het liefste thuis en uitbundig. Uiteindelijk telt voor mij de gezelligheid in huis en om me heen. 
Mijn vriend en ik hebben trouwens afgesproken dat we elkaar met onze verjaardagen altijd een weekendje weg geven! Dat scheelt een hoop 'toch-niet-helemaal-mijn-ding-cadeuatjesstress' (wie kent 'm niet) en bijkomend voordeel is dat papa en mama even lekker tot zichzelf kunnen komen! Het is overigens altijd een verrassing waar we elkaar mee naartoe nemen, dus ik zal nog een paar dagen moeten wachten.
Waar de verrassing me heeft gebracht lezen jullie ongetwijfeld in mijn volgende blog of zie je voorbijkomen op Instagram. Ik zoek in de tussentijd nog even een spannend kleurtje uit voor mijn nagels, dan is hij hopelijk ook een beetje verrast.. ;-) 

Reageren