Blog Monique: na april wordt mei mijn maand!

Blog Monique: na april wordt mei mijn maand!

We zijn alweer een maand verder, maar de tijd heeft in ieder geval niet stilgestaan!

Laat ik beginnen met het weekendje weg dat ik heb kreeg voor mijn verjaardag en waar ik mijn vorige blog mee ben geëindigd… de bestemming is Malaga geworden! Wat hebben we genoten; even lekker met z’n tweeën en niets anders dan zon, zee, strand en heel veel tapas.

Het was trouwens maar goed dat ik in Malaga met al dat lekkere eten een buffertje had aangelegd, want een week later zou ik geopereerd worden aan mijn keelamandelen. Lezers die me volgen op Instagram of Facebook hebben het afgelopen half jaar waarschijnlijk wel wat tissues voorbij zien komen. Minimaal 5 keer per jaar had ik namelijk last van een keelontsteking en met optredens, presentaties en televisieopnames was dit op z’n zachtst gezegd onhandig. Om die reden is na lang overwegen besloten mijn keelamandelen operatief te verwijderen.

Nu we dat onderwerp toch hebben aangesneden… Van te voren werd me al verteld dat ik hier zeker twee weken voor moest uittrekken, maar uiteraard dacht ik daar toch iets te gemakkelijk over. Het beste kan je keelamandelen laten verwijderen als (jong) kind, dan zitten ze nog niet vast en kan je meestal na twee dagen alweer eten. Voor volwassenen geldt dat helaas niet, zo heb ik ondervonden.. en oh oh wat heb ik het onderschat. 
De eerste dag na de operatie dacht ik de wereld aan te kunnen, waarschijnlijk veroorzaakt door het restje aan verdoving dat nog in mijn lichaam zat, en ook de dag erna ging het eigenlijk wel goed. Na een week kwam helaas de meeste pijn, toen zich korstjes op de wonden zijn gaan vormen. Eten lukte niet, niezen en gapen waren een dráma en het enige dat hielp waren waterijsjes en ijsblokjes. De zomer moet nog beginnen maar ik kan voorlopig geen ijs meer zien, haha! 

Gelukkig zijn we nu bijna drie weken verder en inmiddels kan ik alles weer redelijk “normaal” en in ieder geval zonder pijn eten en drinken. Mooi op tijd trouwens, want vorige week ben ik begonnen als presentatrice van Privé VNDG. Misschien hebben jullie me al voorbij zien komen op de Telegraaf app of in de krant waarin de lancering groots werd uitgemeten. Ik mag meerdere programma’s voor de Telegraaf Media Groep (TMG) maken en van één daarvan staan inmiddels al afleveringen online. De naam van dit programma is ‘Bizarre Huizen’ en zoals de titel al zegt ga ik hierin op zoek naar de meest bijzondere huizen van Nederland. Omdat de Funda-app sowieso al een van mijn grootste hobby’s is, lijkt dit programma me op het lijf te zijn geschreven :-)

Na mijn operatie in april is het nu dus vooral tijd om vooruit te kijken naar leuke dingen en mooie projecten… Bij TMG, maar zeker ook bij Herôme! Wat denken jullie bijvoorbeeld van de IBIZA-actie die Herôme recentelijk heeft gelanceerd? Hoe te gek is dat! Ik ga hier binnenkort mijn steentje aan bijdragen en weet zeker dat het een heel groot succes gaat worden. Houd dus vooral de social media-kanalen van Herôme (en mijzelf) heel goed in de gaten.

 

Reageren