Ingescheurde nagel herstellen? Nagelverzorgingsexpert Herome tipt wat je het beste kunt doen

Ingescheurde nagel herstellen? Nagelverzorgingsexpert Herome tipt wat je het beste kunt doen


Heb je last van een ingescheurde nagel? Dat is alles behalve fijn, maar dat het gebeurd is ook niet heel gek. Wist je bijvoorbeeld dat je nagels groeien gemiddeld 3 tot 5 millimeter per maand? In de zomer kan het sneller gaan, omdat je dan vaker wordt blootgesteld aan vitamine D, dat een groot positief effect heeft op je nagels.

Maar dit zorgt er onder andere voor dat je nagel sneller scheurt als je even niet oplet, terwijl je misschien net zo lekker op weg was met jouw nagelroutine. Maar wat kan je doen aan ingescheurde nagels? Moet je de nagel volledig kort vijlen tot aan de scheur of valt je nagel nog te redden? Herome geef jouw hét antwoord in deze blog!

 

Waarom scheurt een nagel?

Ingescheurde nagels zijn een veelvoorkomend probleem dat ontstaat wanneer de verschillende lagen van de nagelplaat loskomen.

Dit kan veroorzaakt worden door een gebrek aan vocht en voedingsstoffen in de nagel. Als je vaak je handen wast, werkt met schoonmaakmiddelen of zwemt, drogen niet alleen je handen, maar ook je nagels uit. Nagels bijten is natuurlijk helemaal uit den boze en het gebruik van een nagellakremover met aceton zorgt ook voor uitdroging. Door het vochttekort worden je nagels zachter en brozer.

Wanneer de nagelplaat niet genoeg vocht bevat, kunnen de lagen niet meer goed aan elkaar ‘hechten’ en worden ze gevoelig voor scheuren. Dit is vergelijkbaar met gespleten haarpunten die ontstaan door droog haar en kan alleen opgelost worden door het haar af te knippen. Een haakje in je nagel wordt al snel een scheurtje en dan zit je met de ellende.

 

Ingescheurde nagel herstellen

In het geval dat je nagel maar een klein stukje is ingescheurd en niet bloedt, kun je hem ook lijmen, bijvoorbeeld met de SOS Nail Repair van Herome:

 

De SOS Nail Repair lijmt het scheurtje, of het nu aan de rand zit van de nagel of op de nagelplaat. Maak voor gebruik als eerste je nagel vrij van vuil. Dan reinig je de nagel met de Caring Nail Polish Remover, zónder aceton.

Breng 1 druppel SOS Nail Repair aan op het scheurtje. Laat dit 90 seconden drogen en druk, als dat nodig is, de nagel bij elkaar.

Gebruik dan de bijgeleverde Mini Shiner om lijmresten weg te vijlen. Breng er overheen eventueel een nagelverharder op aan om je nagel de stevigheid te geven om lichte scheurtjes en groeven te ondersteunen.

 

De toegevoegde keratine zorgt ervoor dat de conditie van je nagels ondertussen verbetert. Het resultaat? Je nagel scheurt niet verder en heeft weer kans om verder te groeien.

Ingescheurde nagel met wondje? Au!

Wie ergens achter blijft haken, heeft simpelweg gewoon pech. Heb je eenmaal een ingescheurde nagel, kijk dan goed hóe de nagel is gescheurd.

Bloedt je nagelbed? Dan is het belangrijk het wondje goed te verzorgen. Onder je nagels kan veel vuil zitten, dus reinigen met jodium of alcohol behoort zeker tot de opties. Kijk daarna goed hoe diep je nagel is ingescheurd. Knip en vijl zonodig de hoekjes bij om te voorkomen dat je weer ergens achter blijft haken en je nagel nog verder inscheurt. Plak daarna je nagel af met een pleister tot het wondje dicht is.

Ingescheurde nagel voorkomen

Als eerste is het handig om te weten dat je ingescheurde nagels kunt voorkómen. Je weet nu dat broze nagels eerder kans hebben op scheurtjes. Wat je kunt doen om dit probleem te voorkomen? Pas onze tips toe, dan wordt de kans al een stuk kleiner op een ingescheurde nagel:

1. Gebruik tijdens het afwassen en schoonmaken zoveel mogelijk handschoenen.

2.  Gebruik nagellak remover zonder aceton.

3. Zorg dat je haakjes of scheurtjes vijlt zodat je niet ergens achter blijft haken en deze nog verder scheuren.

4. Vijl je nagels in plaats van knippen met een schaartje: het knippen zet de nagelplaten namelijk open waardoor scheurtjes en splijten sneller ontstaat.

5. Hydrateer en versterk je nagelplaat door de Nail Hardener Strong te gebruiken. Dag scheurtjes en deukjes, hallo sterke nagels!

6. Zorg dat je je nagelriemen dagelijks voedt door bijvoorbeeld de Herome Cuticle Night Repair om de droge huid rond de nagelplaat zachter en flexibeler te maken.

Het onderhouden van sterke nagels 

Je nagels te verzorgen tot ze sterk en stevig zijn is dus erg belangrijk voor het voorkomen van gescheurde nagels. Het wordt hoe dan ook aangeraden om je nagels minstens twee keer per week te vijlen.

Zo help je niet alleen je nagels in vorm te houden, maar daarmee minimaliseer je haakjes en scheurtjes, zelfs voordat je doorhebt dat ze er zijn. Ingescheurde nagels zijn nu verleden tijd!laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.