De perfecte wenkbrauwen tekenen in 5 simpele stappen

De perfecte wenkbrauwen tekenen in 5 simpele stappen

Yoana Gaydova

De volle wenkbrauwen trend van de afgelopen jaren hebben we te danken aan Cara Delevigne. De dunne streepjes uit de jaren ‘90 zijn absoluut verleden tijd maar helaas is niet iedereen gezegend met een volle wenkbrauw. Voor die felbegeerde look is er gelukkig wel een oplossing: wenkbrauwen bijtekenen. Maar hoe doe je dit nu goed? Wij hebben 5 simpele stappen op een rijtje gezet zodat jij met mooie volle wenkbrauwen op pad kunt!  

Stap 1. Verwijder overtollige haartjes

First things first: start met het epileren van je wenkbrauwen. Gebruik een pincet zoals de Precision Tweezers van Herome met een scherpe punt die fijn in de hand ligt. Zo kan je ook eenvoudig de fijnste haartjes verwijderen. Daarna kam je de haartjes weer in model. Bepaal welke dikte je voor je wenkbrauwen wilt en hoe dit bij je natuurlijke wenkbrauwvorm past. Epileer de haartjes die niet bij deze vorm horen. Door deze haartjes te verwijderen heb jij de eerste stap gezet om mooie wenkbrauwen te tekenen! Niet zeker hoe je je wenkbrauwvorm moet bepalen? Wij schreven een artikel over het epileren en de juiste wenkbrauwvorm bepalen.

Tip: Doe dit na het douchen. De warmte van het water laat de haarvaatjes uitzetten, waardoor deze haartjes makkelijker loskomen. Epileren is dus minder pijnlijk!

 

Stap 2. Bepaal met welke kleur jij je wenkbrauwen moet bijtekenen 

Na het verwijderen van overtollige haartjes kies je een wenkbrauwkleur die het beste bij jouw haarkleur past. De kleurkeuze is ook afhankelijk van de make-up die je draagt en wat je wilt uitstralen maar over het algemeen kun je van het volgende uitgaan:

  • Blond haar: 2-3 tinten donkerder dan je haarkleur
  • Bruin haar: Ga voor licht bruin of maximaal 2 tinten donkerder dan je haarkleur
  • Zwart haar: 1- 2 tinten lichter dan je haarkleur

Stap 3. Kies de juiste producten om de perfecte wenkbrauw te tekenen

Nadat je de juiste kleur hebt gekozen is het tijd om aan de slag te gaan. Je kunt verschillende producten gebruiken om je wenkbrauwen te tekenen, het is maar net wat voor look je wilt creëren. 

Wenkbrauwpotlood
Gebruik een wenkbrauwpotlood als je haartjes wilt bijtekenen of als je ‘gaten’ moet opvullen. Met het potlood kan je namelijk heel specifiek te werk gaan. Zorg er wel voor dat je wenkbrauwen tekent met de haarrichting mee en doe dit met zachte strookjes. Zo voorkom je harde, onnatuurlijke strepen. Toch per ongeluk harde strepen gemaakt? No stress! Blend deze lijnen met behulp van een wenkbrauwborsteltje. 

Wenkbrauwpoeder
Voor volle en indrukwekkende wenkbrauwen gebruik je een fijn wenkbrauwpoeder. Breng een beetje poeder aan op een schuin kwastje zoals de duo brow brush van Herome. Start iets voor het midden van je wenkbrauw en verdeel de poeder gelijkmatig. Volg hierbij de natuurlijke lijnen van je wenkbrauwen. Breng daarna het laatste beetje poeder aan bij het begin van je wenkbrauw. Zo creëer je een mooie overgang van licht naar donker voor een natuurlijk effect.

Vind je het moeilijk om de perfecte wenkbrauw te tekenen? Herome heeft ook Brow Stencils om jou een handje te helpen. Deze vormpjes kan je voor je wenkbrauwen houden om zo een vorm te bepalen. 

Stap 4. Geniet langer van je mooie wenkbrauwen door wenkbrauwgel

De juiste wenkbrauwgel houdt de wenkbrauwhaartjes heel de dag in model. Door weer en wind: jouw wenkbrauwen blijven on point. De Herome wenkbrauwgel geeft ook de kleur een extra boost! Op zoek naar een langdurige fixatie? Dan is de Brow Gel Professional hét product voor jou. 

Stap 5. Maak het af met highlighter

Voor een echte wow brow is een highlighter een perfecte laatste stap. Breng deze shimmer aan onder je wenkbrauwboog. De vorm van je mooi getekende wenkbrauwen komt nog meer naar voren. Je gezicht lijkt ook meteen slanker en langer. Kies uit de verschillende kleuren highlighter van Herome om jouw look echt af te maken!  

 

Tips en advies

Nu je weet hoe je een volle wenkbrauw tekent, is het tijd om echt uit te pakken met smokey eyes. Volg ons eenvoudige stappenplan voor deze chique look. Vergeet ook niet een kijkje te nemen op ons Youtube Kanaal, Instagram en Facebook voor meer make-up tips en advies!

laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.