Het verschil tussen Gelnagels en Acrylnagels
Op Instagram en Pinterest kom je regelmatig de mooiste plaatjes tegen van vrouwen met mooie lange gelnagels of acrylnagels. Deze nagels zijn prachtig gelakt en je ziet de meest creatieve creaties voorbijkomen. Je zou je wel eens afvragen of deze nagels echt of nep zijn? Niet iedereen heeft veel geluk met zijn eigen nagels. Een oplossing hiervoor zijn gelnagels of acrylnagels, maar wat is precies het verschil tussen gel- en acryl nagels? Wat zijn de nadelen ervan? En hoe verzorg je jouw nagels na het verwijderen van nepnagels? Wij gaan al deze vragen voor jou beantwoorden!
Acrylnagels
Acrylnagels zijn de meest voorkomende vorm van kunstnagels. Bij het aanbrengen van een acrylnagel maakt de salon gebruik van acrylpoeder en vloeistof. Eerst wordt er een plastic nepnagel op de nagel vastgelijmd en vervolgens wordt er een bolletje gemaakt van de acrylpoeder en vloeistof. Dit bolletje wordt op de gehele nagel aangebracht met een penseel. De acryl laag wordt vervolgens hard waardoor de nagels dikker worden en de plastic nepnagel niet meer te zien is. Zet je de nagels bij een professionele salon, dan zie je geen verschil tussen een acrylnagel en een echte nagel.
Acrylnagels zien er vaak erg mooi uit en zijn ideaal voor nail art. Toch, zijn er wel een paar nadelen verbonden aan deze nagels.
Nadelen acrylnagels
Bij de kleinste stoot kun je al een breuk in de kunstnagel veroorzaken. Hiermee beschadig je ook de natuurlijke nagel, aangezien de acrylnagel is gehecht aan je nagelbed. Ook is gebleken dat kunstnagels een broedplaats voor bacteriën zijn. De micro-organismen gaan tussen de kleine ruimte van de nepnagel en de natuurlijke nagel zitten. Dit is met het blote oog niet te zien en daardoor onmogelijk om echt goed schoon te houden. Pas ook op als je een gevoelige huid hebt, want tijdens het aanbrengen van de acrylpoeder en vloeistof kan gemakkelijk een allergische reactie optreden.
Gelnagels
Het grootste verschil tussen gel- en acrylnagels is dat er andere stoffen worden gebruikt waardoor het zetten van de kunstnagels ietsjes langer duurt dan bij acrylnagels. Bij gel nagels wordt een UV-lamp gebruikt om de verschillende lagen te drogen. Deze lagen worden aangebracht met polymeer of hars. Voor het verwijderen van de gelnagels moet je terug naar de salon: doe dit niet thuis! De gel nagels moeten vakkundig verwijderd worden door te vijlen of te weken met chemicaliën. Hierdoor wordt de natuurlijke nagel vaak licht tot ernstig beschadigd. De beschadigingen maken je nagel dunner, breekbaarder en kwetsbaarder voor invloeden van buitenaf.
Verschillen tussen gelnagels en acrylnagels
In het kort, de grootste verschillen tussen acryl nagels en gelnagels zijn:
- De chemicaliën die worden gebruikt
- De manier van drogen
- De flexibiliteit/kwetsbaarheid van de kunstnagels
- De uitstraling van de nagel (gelnagels glanzen meer in vergelijking tot acryl)
En hoe zit het met gellak?
Dan hebben we nog de gellak. Het verschil tussen een gellak en nagellak is vrij groot. Gellak wordt namelijk uitgehard met een UV-lamp terwijl nagellak zelf opdroogt. Verwijder ook een gellak niet zelf. Hiermee kun je je nagel erg beschadigen. Na gebruik van gellak zijn je nagels vaak broos, kwetsbaar en beschadigd. Dit soort lak ontneemt namelijk zuurstof van de natuurlijke nagels. Neem daarom altijd een pauze tussen het dragen van gellak en geef je nagels extra verzorging in tussentijd.
Nagels herstellen na acrylnagels of gellak
Herome raadt het gebruik van acryl of gellak niet af, maar pleit wel voor gezonde nagels. Regelmatig een pauze nemen zodat de nagels kunnen herstellen is dan ook erg belangrijk. Met de juiste voeding en verzorging kunnen de nagels weer snel herstellen. Herome heeft hiervoor speciaal een setje ontwikkeld: de Nail Essential Set voor zeer beschadigde nagels. In slechts 3 stappen zijn jouw nagels weer mooi en gezond.
Stap 1. Voed de nagels
De Nourishing Nail Oil van Herome bevat een uniek vitaminecomplex en essentiële oliën om de natuurlijke balans van je nagels te herstellen. Breng 7 dagen lang één druppel aan op elke nagel. Masseer deze olie in met je vingers. Neem ook lekker de nagelriemen mee, aangezien deze ook een belangrijke rol spelen voor gezonde nagels.
Stap 2. Versterk je nagels
Je nagels zijn dun en vaak gevoelig na het verwijderen van kunstnagels. Daarom adviseren wij altijd om je nagels aan te sterken met een nagelverharder wanneer je klaar bent met het 7-daagse olie kuur.
Stap 3. Nagelriemen verzorgen
Nagelriemen scheuren of worden vaak te ver teruggeduwd waardoor ze kunnen beschadigen. Geef daarom je nagelriemen extra liefde met de Wonderpen. Behandel jouw nagels hiermee en binnen 7 dagen zijn jouw nagelriemen weer verzorgd en wondvrij.
Bekijk ook onze blog over het herstel van nagels na kunstnagels.
Tips en adviezen voor mooie nagels
Wil je mooie nagels maar niet langer je nagels beschadigen? Het is zeer eenvoudig om je eigen nagels goed te verzorgen en mooi te maken. Opzoek naar inspiratie? Bekijk dan ook onze tips voor makkelijke nailart en andere leuke nagellak ideeën.
Persoonlijk advies?
Je kan ons ook een vraag stellen via één van onze social mediakanalen zoals Instagram of Facebook. Wij voorzien je graag van persoonlijk advies!