Eelt op je handen verzorgen

Eelt op je handen verzorgen

Je wil je handen zacht, soepel en verzorgd houden. Irritant als daar harde eeltplekken bij komen kijken die ook nog eens pijn kunnen gaan doen. Zo verwijder je harde plekjes eelt op je handen en voorkom je dat het terugkomt.

Hoe ontstaat eelt op handen en vingers?

Eelt heeft de functie je bovenste huidlaag te beschermen tegen aanhoudende wrijving en druk van buitenaf. Je lichaam produceert extra huidcellen, waardoor er op bepaalde plekken een verdikking ontstaat. Het voelt ruw, hard en is gelig van kleur. Het voorkomt dat gevoelige plekken op je huid dun worden en geïrriteerd raken. Mensen die veel met hun handen werken, merken vaak dat ze eeltplekken ontwikkelen. Muzikanten krijgen het vaak, maar ook mensen die ringen dragen, mensen die veel met een pen schrijven of bijvoorbeeld met flinke regelmaat een bezem of dweil gebruiken. Eelt op je handen komt voor op je handpalmen, vingertoppen en aan de zijkanten van je handen. Maar eelt komt ook voor op de zachte plekjes van je vingers. Als eelt op je handen zo verdikt dat het druk geeft op je huid, kan het pijn gaan doen. Je handen kunnen ook uitdrogen, bijvoorbeeld door kou en wind, waardoor er pijnlijke kloofjes ontstaan. Als je er op tijd bij bent en de tijd neemt om eelt op je handen en vingers te verzorgen, kun je dit probleem makkelijk in de kiem smoren en zo pijnlijke plekken voorkomen.

Hoe kun je eelt op je handen en vingers verwijderen?

Goed, je hebt dus eelt op je handen te pakken. Nu is het belangrijk dat het weggaat en je wilt dus de eelt verwijderen. Zacht eelt is makkelijker te verwijderen van je handen en vingers dan hard eelt. Laat daarom eerst je handen weken in een bakje met warm water en een verzachtende olie. Je kunt daar bijvoorbeeld Organic Oil voor gebruiken. Deze olie bevat acht verschillende oliën, zoals amandel olie, calendulaolie, avocado olie, jojobaolie en moringa olie, die allemaal een verzachtende en hydraterende werking hebben. Na tien minuten tot een kwartier is je huid zacht genoeg. Je kunt ook in bad gaan of onder de douche stappen. Droog je handen daarna zachtjes af. Gebruik voor het verwijderen van eelt een eeltrasp of een puimsteentje. Haal de rasp of het puimsteentje voorzichtig over de eeltlaag om zo de huid te verdunnen. Eelt zal niet in één keer verdwenen zijn. Vaak moet je de behandeling na een paar dagen weer herhalen voor een glad resultaat. Smeer na afloop je handen goed in met een hydraterende crème. De Cream For Chapped Skin bevat onder andere sheabutter, vitamine E en aloë vera, die allemaal verzachtende eigenschappen hebben.

Eelt op je handen en vingers voorkomen

Om te voorkomen dat eelt weer op dezelfde plekken op je handen en vingers terug komt, is onderhoud van je handen van belang. Door regelmatig je handen in te smeren met een hydraterende crème, houd je de eeltlaag zacht en voorkom je kloofjes en pijnlijke verdikkingen. Hand Cream Daily Protection is een goede crème voor elke dag. Je huid wordt intensief verzorgd met vochtbinders en krijgt stevigheid en glans. De 24 Hour Protective Hand Cream is ook zo’n crème voor elke dag. Het maakt je handen niet alleen heel zacht, het laat ook een dun – niet vet – laagje achter dat je huid versterkt en uitdroging voorkomt. Binnen twee weken zie je al duidelijk resultaat. Wie structureel blijft smeren zal zien dat eelt op je vingers en handen zacht en binnen de perken blijft.

 

laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.