Gele nagels? Nagelverzorgingsspecialist Herome helpt je er vanaf.

Gele nagels? Nagelverzorgingsspecialist Herome helpt je er vanaf.

Bij mooi verzorgde nagels  hebben we een plaatje in ons hoofd dat de randen helder wit zijn, de nagelriemen zonder velletjes en het nagelbed fris roze van kleur. Maar wat als je nagels plotseling geel verkleuren? Waar komt dit vandaan? En belangrijker: hoe kom je daar zo snel mogelijk weer vanaf?

Zo krijg je gele nagels

Er zijn meerdere redenen waarom je nagels geel kunnen verkleuren. Eén van de redenen is dat je rookt. Nicotine en teer komen in de buurt van je nagels en zorgen voor een verkleuring. Ook mensen met een verslechterde longfunctie hebben meer kans op gele nagels, hoe dit komt is niet precies duidelijk. Ben je geen roker? Lees dan de andere oorzaken van gele nagels.

Gele nagels door nagellak

Wanneer je niet rookt, is het waarschijnlijker dat je nagels geel verkleuren door het kleurpigment in de nagellak die je gebruikt. Als de chemicaliën in de lak in aanraking komen met het lichaamseigen keratine, kan er een reactie ontstaan – het kan gaan oxideren. Vooral bij donkere kleuren komt dit vaker voor dan bij lichte kleuren. Een nagellakremover met aceton kan dit proces nog eens verergeren, dus blijf daar vooral van weg. Beter is het om een acetonvrije nagellakremover te gebruiken, zoals de Caring Nail Polish Remover met lanoline, dat uitdroging voorkomt en je nagels een mooie glans geeft.

Gele nagels door een ziekte

Een andere oorzaak van gele nagels kan komen door een stoornis in de schildklier, een schimmel of een andere ziekte. De kleur van je nagels zegt veel over je gezondheid. Heb je regelmatig last van gele nagels zonder dat je rookt of nagellak gebruikt? Neem dan contact op met de huisarts.

Gele nagels voorkomen

Als je gele nagels hebt, dan wil je ze het liefst zo snel mogelijk weer wit maken. Onze producten kunnen hierbij helpen. Zo kun je gebruik maken van een base coat. Op deze manier kunnen de kleurpigmenten uit de nagellak, die je daar overheen aanbrengt, niet in je nagels trekken. Een base coat legt als het ware een transparante laag over je nagels en sluit zo de nagelplaten af. Door het gebruik van een base coat hecht je nagellak beter en blijft de lak ook langer zitten. Een win-winsituatie dus. De Herome Ridge Filling Base Coat vult oneffenheden op in je nagelplaat, zoals ribbels en deukjes. Daarmee maakt het de nagel gladder, waardoor het oppervlak egaal blijft. Het resultaat: gezond en fris ogende nagels. Ook kan het helpen om te stoppen met roken als je dit dagelijks doet!

Gele nagels camoufleren

Soms heb je geen tijd voor heisa, dan wil je dat het probleem gewoon instant verholpen wordt. Dat kan met de Herome Super Shine. Vaak is alleen het bovenste deel van je nagel geel verkleurd: de Super Shine is een polijstvijl die dode huidcellen en de gele verkleuringen van de nagelplaat verwijdert. Je vijlt daarmee de geel verkleurde deeltjes zo weg en zorgt meteen voor een glanzende nagelplaat. Je kunt dit trucje alleen niet te vaak gebruiken, anders dun je je nagels uit. Een andere optie is om er met de Natural Nail Whitener  overheen te gaan. Deze heldere lak accentueert de natuurlijke roze kleur van de nagel en zorgt er bovendien voor dat de nagelranden witter lijken. C’est tout!

laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.