Hoe groeien je nagels sneller?

Hoe groeien je nagels sneller?

Heb je jezelf ooit afgevraagd waarom het lijkt alsof jouw nagels niet zo snel groeien als je zou willen? Het is een vraag die velen van ons bezighoudt en het is geen wonder dat we nieuwsgierig zijn naar hoeveel onze nagels nu eigenlijk gemiddeld per week groeien, toch?

Want waarom is het eigenlijk zo dat teennagels zo aanzienlijk trager lijken te groeien dan die op onze vingers? En waarom groeien nagels sneller in de zomer? Herome heeft alle antwoorden op deze veelgestelde vragen over de groei van je nagels en meer.

Kortom, als je je ooit hebt afgevraagd hoe je jouw nagels sneller kunt laten groeien, dan is dit artikel voor jou!

Waarom zijn nagels zo belangrijk?

Voordat we duiken in de de belangrijkste vragen omtrent nagelgroei, is het goed om jezelf af te vragen waar nagels eigenlijk voor dienen en waarom nagels zo belangrijk zijn voor ons?

1. Beschermen ons

Eén van de allerbelangrijkste functies van onze nagels is dat ze het gevoelige weefsel aan de uiteinden van onze vingers en tenen beschermen. Nagels fungeren als een soort schild dat de zenuwuiteinden en bloedvaten in onze vingertoppen en tenen beschermen tegen letsel en trauma. Oftewel zonder nagels zouden deze delen van ons lichaam veel kwetsbaarder zijn voor beschadiging.

2. Jouw gezondheid

Daarom zijn ook gezonde nagels belangrijks, want nagel kunnen dienen als indicatoren voor jouw gezondheid. Veranderingen in de kleur, textuur of vorm van je nagels kunnen wijzen op verschillende gezondheidsproblemen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld ijzertekort, vitaminegebrek, schimmelinfecties of zelfs aandoeningen zoals psoriasis of diabetes. Het is dus belangrijk om aandacht te besteden aan de gezondheid van je nagels.

3. Wij kunnen niet zonder nagels!

Tot slot, moeten wij gewoon concluderen dat wij niet zonder nagels kunnen ofwel willen. Onze nagels zorgen er namelijk voor dat je iets kan oppakken, schrijven, typen en zelfs krabben. Daarom zijn wij elke dag weer blij dat ze er zijn en is het van belang om je nagels goed te verzorgen.

Nu dat je weet waarom nagels zo belangrijk zijn voor onze gezondheid, is het het hoogtijd om dieper te duiken in hoe jij je nagels sneller kan laten groeien.

 

Vraag 1: Hoe snel groeien nagels?

Nagels groeien als nieuw gevormde cellen die de nagelplaat naar voren drukken, maar wat betekent dat? De nieuw gevormde cellen zijn jonge cellen en de cellen die naar voren worden gedrukt zijn, net zoals bij je haren, dode cellen.

Bij iedereen verschilt de snelheid hoe snel je nagels groeien, maar gemiddeld groeien nagels ongeveer 3mm per maand. Dit betekent dat het ongeveer zes maanden duurt voordat een vingernagel helemaal uitgegroeid is.

Echter groeien nagels bij sommige mensen minder snel, maar hoe komt dit? Verschillende factoren spelen hierin een rol zoals voeding, type werk of vitaminegebrek. Ook kan het zijn dat je nagels naar beneden groeien of dat je nagels omhoog groeien. Dit kan komen doordat je je teen hebt gestoten of wanneer je schoenen draagt die te klein zijn. Hierdoor wordt de groei belemmerd en kunnen je nagels anders groeien.

Vraag 2: Waarom groeien nagels sneller in de zomer?

Heb jij jezelf ooit eens afgevraagd waarom onze nagels sneller groeien in de zomer? Nou, dat komt omdat we in de zomer gemiddeld meer vitamine D van de zon ontvangen dan in de winter. Hierdoor groeien onze nagels in de zomer over het algemeen sneller vergeleken met andere seizoenen.

Aangezien het in Nederland niet het hele jaar door zomer is (helaas), hebben wij verschillende producten ontwikkelt om de groei van jouw nagels te stimuleren zoals de Nail Growth Explosion, oftewel de Herome Nagel Groei Explosie:

Nail Growth Explosion

Maar wat doet de Nail Growth Explosion van Herome? Dit serum is een bron van silicium en biedt uitstekende hydratatie voor de nagels, terwijl het tevens de microcirculatie stimuleert. Dit draagt bij aan een bevorderlijke omgeving voor gezonde nagelgroei.

 

Daarnaast zorgt de hydraterende werking ervoor dat de nagels soepel en veerkrachtig blijven. Onze Nail Growth Explosion is daarom een uitstekende keuze voor iedereen die kampt met kortere nagels en sneller de nagels wilt laten groeien.

Vraag 3: Waarom groeien teennagels minder snel dan vingernagels?

Hoe minder bloed er naar de nagels gaat, hoe slechter ze groeien. Maar naast je bloedtoevoer zijn er nog een aantal andere redenen waarom je teennagels minder snel groeien dan vingernagels:

  1. Gebruik en druk: Vingers worden veel meer gebruikt dan tenen en worden voortdurend blootgesteld aan druk en wrijving. Deze fysieke druk voor je vingernagels kan de groei ervan stimuleren als reactie op het voortdurend herstellen en vernieuwen van de nagelplaat. Tenen ervaren over het algemeen minder dagelijkse stress, waardoor er minder stimulatie is voor de groei van teennagels.
  2. Genetisch bepaald: Nagelgroei is ook deels genetisch bepaald, wat betekent dat sommige mensen van nature snellere groei van vingernagels hebben dan anderen. Dat zelfde geldt voor de teennagels. nagels groeien op zowel de vingers als de tenen.
  3. Hormonen: Hormonale veranderingen kunnen ook van invloed zijn op de groeisnelheid van nagels. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zwangerschap of de puberteit. Deze hormonale schommelingen leiden tot versnelde nagelgroei en dit kan vaker voorkomen in de vingers dan in de tenen.

Conclusie: Het is belangrijk om te onthouden dat gezonde nagels belangrijker zijn dan de snelheid ervan.

Vraag 4: Hoe kan ik mijn nagels sneller laten groeien?

Nu is het tijd om onze hoofdvraag te beantwoorden, namelijk ‘hoe kan ik mijn nagels sneller laten groeien?’. In het kort, je lichaam komt van nature diverse vitamines en minarelen te kort, wat het groeiproces van nagels kan vertragen. Denk hierbij aan Silicium, Calcium, Vitamine B7 en D. Deze vitamines en mineralen zijn onder andere erg belangrijk voor de nagelgroei.

Nagelserum

Om het gebrek aan essentiële mineralen en vitaminen in je nagel aan te vullen hebben de experts van Herome een serum hiervoor ontwikkelt, namelijk de Herome Nail Growth Explosion. Dit serum is het perfecte product door de meervoudige werking waarbij het zowel de nagelconditie als de nagelgroei bevordert. Dit product is zeer rijk aan Silicium wat een belangrijke rol in de groei van gezonde en sterke nagels speelt.

De hydraterende werking zorgt bovendien voor soepele en sterke nagels. Dit serum is het perfect product voor mensen die korte en beschadigde nagels hebben, door bijvoorbeeld nagelbijten.

Wil jij je nagels laten groeien? Breng dan dagelijks één druppel per nagel aan van het Nail Growth Explosion voor mooie lange nagels!

Moet je eerst stoppen met nagelbijten? Kijk dan hier voor de anti-nagelbijt oplossing van Herome - Bye Bite. 

Welke producten zorgen ervoor dat mijn nagels sneller groeien?

Bij Herome hebben we veel producten die jouw nagels sterker en gezonder kunnen maken. Sterke nagels groeien namelijk sneller dan zwakke nagels. Het is daarom belangrijk dat je je nagels goed verzorgt met de juiste producten.

Wij hebben onze 6 beste tips voor sterke nagels voor je op een rijtje gezet maar raden je ook aan om naar de volgende producten te kijken op onze webshop:

1. Nail Growth Explosion – Stimuleert de microcirculatie en een gezonde nagelgroei.

2. Nourishing Nail Oil – Een vertroetelolie voor je nagels. De voedende olie kruipt onder de nagelriem naar de wortel en herstelt zo van binnenuit. Hallo, sterke nagels in topconditie!

3. Hydraterende Nagel Gel – Onze hydraterende gel beschermt je nagels ook tegen uitdroging en houdt de nagel in topconditie. De gel kruipt onder de nagelriem naar de nagelwortel en zo wordt de nagel intensief hersteld.

Vergeet ook niet een kijkje te nemen op op de Herome Youtube, Instagram en Facebook voor meer tips en advies om jouw nagels de beste verzorging te geven.

laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.