Ontstoken Nagelriemen Behandelen in 3 Stappen

Ontstoken Nagelriemen Behandelen in 3 Stappen

Verzorgde nagels zijn het mooist als de nagelriemen zacht en soepel zijn. Maar vaak genoeg komen velletjes voor rondom de nagelriemen, waardoor deze kunnen ontsteken. Daarom is het belangrijk om ontstoken nagelriemen direct te behandelen.

Bij een nagelriem ontsteking, ook bekend als ‘paronychia,’ is je huid rood, geïrriteerd en pijnlijk. Er kan een wondje zitten waar pus uitkomt. Au! In deze blog geven wij jou de tools om onstoken nagelriemen te behandelen in 3 stappen. 

 

Last van een onstoken nagelriem? Herken de symptomen

Nagelriemen bepalen voor een groot deel de uitstraling van jouw nagels. Mooi gelakte nagels worden alleen vaak teniet gedaan door ontstoken nagelriemen met velletjes en harde randjes.

Een nagelriemontsteking, ofwel ‘paronychia,’ kan ontstaan door het terugduwen van je nagelriemen tijdens een manicure. Als dit gebeurt terwijl je nagelriemen nog hard zijn, kunnen ze beschadigen, waardoor er makkelijk een wondje kan ontstaan.

Zodra een bacterie je lichaam binnendringt, kan het wondje gaan ontsteken. Bij een nagelriem ontsteking is je huid rood en geïrriteerd. Er kan een wondje of verdikking zitten waar pus uitkomt. Dat kan heel veel pijn doen: stoten of zelfs aaien is dan al teveel.

Wat kun je doen tegen een ontstoken nagelriem?

Meestal gaat de ontsteking vanzelf weer over, maar alsnog is het goed om je ontstoken nagelriemen wel te behandelen. Volg hiervoor de volgende stappen:

Stap 1: Zorg dat je het wondje schoon houdt door het dagelijks even te spoelen met lauwwarm, stromend water.

Stap 2: Droog je handen af met een zachte katoenen doek en doe er bij behoefte een pleister op.

Stap 3: Laat je wondje wel elke dag even aan de lucht drogen.

Als de ontsteking niet binnen drie tot vijf dagen verdwijnt, neem dan contact op met je huisarts. Deze kan met een verdoving een sneetje maken in de ontstoken nagelriem om pus weg te laten lopen. Dit zorgt vaak al direct voor verlichting.

In andere gevallen kan de huisarts ook antibiotica voorschrijven. Ga vooral niet zelf pulken en peuteren: aan je nagels zitten al veel bacteriën, dit kan het alleen maar erger maken. Mocht je toch in de buurt moeten komen van je ontstoken nagelriem, desinfecteer dan eerst je handen met bijvoorbeeld een desinfecterende handgel.

 

Zo voorkom je ontstoken nagelriemen

Ook al sta je er niet ieder moment bij stil, maar je nagelriemen zijn heel flexibel. Ze zitten vast aan je nagelplaten en groeien mee. Toch zit er ook een einde aan de rek van je nagelriemen. Als je ze voor die tijd nog niet hebt terug geduwd, zullen ze zeer waarschijnlijk scheuren. Zodra dit gebeurt, heb je kans op een wondje en dat maakt de kans op een bacterie en een ontsteking groter. Maar hoe voorkom je nagelriem ontsteking?…

Knip niet je nagelriemen

De eerste tip die we hiervoor al direct kunnen geven, is dat je beter niet je nagelriemen gaat knippen. De nagelriem beschermt namelijk de nagelwortel en als je de nagelriem verwijdert, verwijder je ook de bescherming.

Het gevolg?… Zeer pijnlijke ontstoken nagelriemen. Daarnaast groeit de nagelriem harder terug, dat wil je toch niet? Om scheurtjes en ontstekingen van je nagelriemen te voorkomen, duw je minstens één keer per week je nagelriemen zachtjes terug. Hoe je dat doet, lees je in onderstaande stappenplan.

 

Hoe behandel je je onstoken nagelriemen?

Stap 1: Ontstoken nagelriem verweken

Begin met het verweken van je nagelriem. Breng de Herome Cuticle Remover aan. Dit serum weekt je nagelriemen los en maakt ze soepel. Laat het twee minuten intrekken om daarna met gemak je nagelriemen terug te duwen.

Stap 2: Ontstoken nagelriem naar achteren duwen

Ontsmet de Herome Cuticle Pusher met de een desinfecterend middel om alle schadelijke bacteriën voor gebruik weg te werken.

Gebruik hiervoor het zachte, witte kopje van de Cuticle Pusher om je nagelriemen voorzichtig terug te duwen. Duw je nagelriemen nooit met je eigen nagels terug. Je schuift hierdoor bacteriën van je eigen nagels naar de nagelwortel en hebt zo een nagelriem onsteking te pakken. 

Stap 3: Nagelriemen behandelen

Om de randen van je nagelriemen goed te behandelen, masseer je ze voor het slapengaan in met een voedende olie. De Cuticle Night Repair werkt ontstekingsremmend en herstelt droge en ingescheurde nagelriemen. De volgende ochtend zijn je nagelriemen gevoed en verzorgd.

Stap 4: Teennagels behandelen

Niet onbelangrijk: vergeet de nagelriemen van je teennagels niet! Ook deze nagelriemen kunnen gaan ontsteken, dus het wijs om je teennagels te behandelen. Laat velletjes en ingescheurde nagelriemen jouw voeten niet ontsieren.

Kom van jouw ontstoken nagelriemen af

En dat was hem al weer: onze blog over hoe je ontstoken nagelriemen kan behandelen in 3 stappen.

Meer weten over je nagels? Bekijk dan eens onze blog sectie over nagelverzorging en ontdek meer over jouw nagels, nagelriemen en de gezondheid ervan!

laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.