Zo Behandel Je Hielkloven En Kloven Op Voeten

Zo Behandel Je Hielkloven En Kloven Op Voeten

Kloven op voeten is een veelvoorkomend, maar vaak genegeerd probleem. Terwijl we ons dagelijks leven leiden, vergeten we vaak de stille helden van onze drukke dagen: onze handen en voeten. Ze dragen ons door hectische schema’s, helpen ons bij talloze taken, en toch krijgen ze zelden de aandacht die ze verdienen. Bij Herome erkennen we het belang van natuurlijke handverzorging, niet alleen voor schoonheid, maar ook voor gezondheid en welzijn.

Normaliter wist oma wel raadt met hielkloven, maar misschien is het hoogtijd dat we zelf onze problemen onder ogen komen. Kloven zijn niet alleen een cosmetisch probleem, maar kunnen ook ongemak en pijn veroorzaken. Ze zijn een teken dat onze voeten schreeuwen om verzorging en aandacht.

We zullen de oorzaken van kloven verkennen en hoe natuurlijke handverzorging niet alleen onze handen, maar ook onze voeten kunnen transformeren, waardoor ze gezond, zacht en vrij van kloven blijven.

 

Wat zijn kloven op je voet eigenlijk?

Kloven op je voet zijn plekken die zo droog zijn dat de huid er scheurt. Je kunt het vergelijken met uitgedroogde grond waar scheuren en barsten in zijn gekomen. Je herkent kloven op je voet aan de verticale witte barstjes die een beetje open staan. Soms is de huid rondom gezwollen en rood, soms zelfs met vochtige wondjes.

Een open kloof in je voet is heel pijnlijk. Kloven op je voet ontstaan vrijwel altijd op plekken met veel eelt: op de rand van je hiel, onder je voorvoet, soms op de rand van je grote teen. Op deze plekken is de druk van je gewicht het grootst. Omdat uitgedroogde huid niet elastisch is, is de kans op scheurtjes hier het grootst.

Kloven op je voet door droge huid

Kloven op je voeten komen zowel in de winter als in de zomer voor. In de winter kan het ontstaan door uitdroging, bijvoorbeeld door te heet douchen of een te warm bad. De vochtregulerende vetlaag van je huid verdwijnt, waardoor het uitdroogt.

Het dragen van sandalen, slippers of lopen op bloten voeten kan ook bijdragen aan kloven op je voeten. Bijvoorbeeld doordat je huid over de rand hangt van je schoenen. Maar er zijn meer manieren waardoor de huid van je voeten kan uitdrogen. Dit kan voorkomen door het gebruik van een bepaalde zeep, door verandering en disbalans in je hormonen, zwembaden met chloor of overgewicht.

Wat je kunt doen tegen kloven op je voet

Heb je eenmaal kloven te pakken in je voet, is het belangrijk om te weten wat je er tegen kan doen.

Om kloven op je voet tegen te gaan, raden wij aan om te smeren met een speciale crème die de vochtbalans in je huid helpt herstellen. De Chapped Skin Foot Cream verzacht je huid, verbetert elasticiteit en stimuleert de bloedcirculatie. Onze kloven voeten zalf bevat voedende ingrediënten als sheabutter, vitamine E en vitamine B5. Door het gebruik hiervan wordt de vorming van nieuwe huidcellen geactiveerd. Zo kan droge en kapotte huid zich herstellen.

 

Voorkom kloven op je voeten met deze tips!

Ben je gevoelig voor kloofjes in je voeten? Dan is verstandig om met regelmaat aandacht besteden aan je voeten. Hierbij een aantal tips om kloven op je voeten te voorkomen.

Was je voeten bewust

Als je dagelijks je voeten wast, doe dit niet langer dan tien minuten om uitdroging te voorkomen. Gebruik lauwwarm water. Zeep ontvet je huid, terwijl je deze juist nodig hebt om vocht te reguleren. Gebruik daarom ph-neutrale zeep.

Voed de voeten

Smeer je voeten in met een voedende crème. Daily Protection Foot Cream kun je elke dag gebruiken. Het wordt meteen door je huid opgenomen, is niet vet, maar laat een dun laagje achter die de natuurlijke barrière van je huid beschermt. Ingrediënten als menthol, glycerine en triclosan werken verkoelend, beschermend, zorgen voor de juiste vochtbalans en voorkomen de groei van bacteriën.

Voorkom eelt

Duidelijker kunnen we niet zijn: voorkom eelt. Eelt is een grote boosdoener in het ontstaan van kloven op je voet. Daarom is het slim om eelt zoveel mogelijk binnen de perken te houden. De Glass Pedicure File helpt harde huid aan je voeten voorkomen. Met de grove kant vijl je eeltplekken weg. De fijne kant gebruik je voor het polijsten, waardoor je voeten extra zacht aanvoelen.

Kloven op voeten behandelen met Herome!

Na het verkennen van de oorzaken en hoe kloven te voorkomen, is het tijd om over te gaan tot actie. Met Herome’s toegewijde reeks van natuurlijke hand- en voetverzorgingsproducten, bieden wij effectieve oplossingen voor het behandelen van hielkloven en kloven op de voeten.

Onze producten zijn zorgvuldig samengesteld met voedende ingrediënten die diep in de huid doordringen, de vochtbalans herstellen en de huid verzachten, waardoor het herstel van kloven wordt bevorderd. Of het nu gaat om onze intensief hydraterende voetencrèmes, voedende oliën of beschermende balsems. Ieder van onze producten zijn ontworpen om jouw voeten te verzorgen en te verwennen.

Kloven op voeten behandelen doe je samen met Herome.

laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.