Droge nagels herstellen in drie simpele stappen!

Droge nagels herstellen in drie simpele stappen!

Yoana Gaydova

Heb jij last van droge nagels? Zien jouw nagels er dof en geribbeld uit? Uitgedroogde nagels zijn een veelvoorkomend nagelprobleem en liever eentje die je wilt vermijden. Helaas ontkom je er soms niet aan en dan rest alleen nog de vraag: hoe kan je de droge nagels herstellen? Gelukkig is dit gemakkelijk op te lossen en dat in slechts drie stappen!

Bovendien vertellen je voorafgaand eerst waardoor je droge nagels met ribbels krijgt, waardoor je dit nagelprobleem in de toekomst kan voorkomen. De juiste nagelverzorging voor droge nagels en deukjes in nagels was nog nooit zo eenvoudig met deze drie simpele stappen.

Herome - De oorzaak van droge nagels

De oorzaak van droge nagels

Droge nagels worden vaak veroorzaakt doordat de nagelplaat vocht opneemt en niet goed wordt afgedroogd. Bijvoorbeeld doordat je veel met je handen in het water zit door het huishouden of door je werk. Om jou te behouden voor de volgende droge nagel hebben wij de meest voorkomende oorzaken van droge nagels op een rijtje geplaatst.

 1. Te veel blootstelling aan water

  Het veelvuldig in contact komen met water (vooral warm water) kan de nagels doen uitdrogen. Het water kan de natuurlijke oliën en vocht uit de nagels verwijderen, waardoor ze broos en droog worden. Daarom doe je er altijd verstandig aan om een hydraterende handcrème te gebruiken na het wassen van je handen.

 2. Gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen

  Het hanteren van agressieve schoonmaakmiddelen zonder het dragen van handschoenen kan schadelijk zijn voor je nagels. De chemicaliën in deze schoonmaakmiddelen kunnen namelijk je nagels uitdrogen en beschadigen.

 3. Frequent gebruik van nagellak en nagellakremover

  Het vaak aanbrengen van nagellak en het gebruik van nagellakremover met aceton kan leiden tot uitgedroogde nagels. De chemische stoffen in nagellak en aceton kunnen de natuurlijke oliën van de nagels aantasten. Kan je niet stoppen met het gebruiken van nagellak? Dan is zuurstofdoorlatende nagellak wellicht een goede optie om te onderzoeken.

 4. Onvoldoende hydratatie

  Een andere oorzaak van een droge nagel is dat je niet genoeg water drinkt. Wanneer je nagels niet van binnenuit wordt gehydrateerd, kan deze gemakkelijk uitdrogen. Een gezond dieet met voldoende vochtinname kan helpen om je nagels van binnenuit te voeden.

 5. Nagelbijten of nagelriemen plukken

  Gewoontes zoals nagelbijten of het plukken van nagelriemen kunnen schade aan de nagels veroorzaken en ze uitdrogen. Dit gedrag kan de beschermende laag van de nagels beschadigen.

 

Herstel jouw droge nagels met deze 3 stappen

Nu dat je weet hoe je aan jouw droge nagels bent gekomen en dit nagelprobleem in de toekomst kan vermijden, is het hoog tijd om onze geheimen te onthullen. Hier zijn 3 simpele stappen om je droge nagels te herstellen:

Stap 1: Geen nagelverharder, maar voedende nagelolie

Wanneer je last hebt van droge nagels met ribbels kun je de nagelverharder beter weg leggen. Droge nagels bevatten namelijk te weinig vocht en moeten daarom juist gehydrateerd worden. Onze Nourishing Nail Oil is perfect om je droge nagels te hydrateren. Deze nagelolie is verrijkt met amandel- en citroenolie voor het herstellen, voeden én verzorgen van droge nagels.

Hoe gebruik je een voedende nagel olie?

Breng de Nourishing Nail Oil aan op de ongelakte nagels voor het slapengaan. Tijdens het aanbrengen moet je de olie lekker inmasseren op de nagels en nagelriemen, zodat het volledig intrekt. De nagelolie, in combinatie met het inmasseren ervan, stimuleert de nagelgroei en in no-time zijn je nagels weer gezond en flexibel!

Bekijk hieronder het filmpje waarin onze Herome nagelexperts laten zien hoe je de voedende nagelolie van Herome gebruikt.

Stap 2: Egaliseer de nagelplaat

Heb je last van oneffenheden op je nagels? Bijvoorbeeld doffe vlekjes op het nageloppervlak? Dit komt vaak voor in combinatie met licht of sterk uitgedroogde nagels. Om dit te verhelpen, hebben wij de Super Shine Nagelvijl ontwikkelt. Deze nagelvijl egaliseert de nagelplaat en poetst vervelende oneffenheden op de nagel weg.

Nagelvijl op nagels voor natuurlijke glans

Hoe gebruik je de Super Shine Nagelvijl?

Met de blauwe kant van de vijl haal je deze oneffenheden weg. Let wel op dat deze stap maar één keer per maand mag worden uitgevoerd.

Waarom? Wanneer je de nagelvijl te vaak gebruikt, kan de nagelplaat te dun worden. Om de droge nagel een prachtige glans te geven, gebruik je de witte kant van de vijl. De nagelvijl stimuleert ook de doorbloeding van de nagels en een goede doorbloeding zorgt voor een gezonde groei van de nagels! Binnen een handomdraai zien jouw nagels er stralend uit!

Bekijk in het onderstaande filmpje hoe je de Super Shine vijl precies moet gebruiken voor optimaal resultaat. 

Stap 3: Vul de nagelribbels

Bij droge nagels ontstaan er regelmatig ribbels op de nagelplaat. Voor het perfect egaliseren van deze ribbels raden wij je aan om onze Ridge Filling Base Coat te gebruiken. De lak vult de ribbeltjes perfect op en zorgt voor een egale nagelplaat. Zo komt die nieuwe nagellak kleur er nog mooier uit!

Daarnaast zorgt deze vullende nagellak er ook voor dat de kleurstoffen van kleurlakken niet in de nagels trekken waardoor gele nagels worden voorkomen. Door eerst de Super Shine Nagelvijl te gebruiken, wordt de nagelplaat nog egaler voor het prachtig aanbrengen van onze Ridge Filling Base Coat

Bekijk in het bovenstaande filmpje hoe je de Ridge Filling Base Coat precies moet aanbrengen.

Essentiële nagel set voor droge nagels

Wil jij deze producten allemaal proberen? Bekijk dan onze speciale Essentiële Nagel SetDeze set bevat alle drie de genoemde producten uit de stappen, zodat jij straks weer gehydrateerde, sterke en stralende nagels hebt.

Nail Essentials Set Droge en Geribbelde Nagels

Hopelijk hebben deze 3 simpele stappen jouw droge nagels geholpen te herstellen. Vergeet ook niet een kijkje te nemen op ons Youtube Kanaal, Instagram en Facebook voor meer tips en advies om jouw nagels de beste verzorging te geven!

deixar um comentário

Os comentários devem ser aprovados antes de serem publicados.

Este site está protegido pela Política de privacidade da reCAPTCHA e da Google e aplicam-se os Termos de serviço das mesmas.