Gespleten Nagels: Oorzaken, Preventie, en Behandeling

Gespleten Nagels: Oorzaken, Preventie, en Behandeling

Yoana Gaydova

Gespleten nagels, ook bekend als onychoschizia, is een veelvoorkomende aandoening die horizontale spleten in de nagelplaat veroorzaakt. Het ziet er niet alleen onverzorgd uit, het zorgt er ook voor dat het aanbrengen van nagellak erg moeilijk wordt. En laten we eerlijk zijn, wie verlangt er niet naar prachtige nagels? In dit artikel bespreken we de oorzaken van splijtende nagels, hoe je het kunt voorkomen, en wat te doen als het optreedt.

Wat veroorzaakt gespleten nagels?

Gespleten nagels vinden hun oorsprong in diverse factoren, zoals vocht, wanneer je ergens tegenaan stoot, trauma, infecties, en zelfs bepaalde aandoeningen zoals psoriasis. Langdurige blootstelling aan vocht, zoals herhaaldelijk handen wassen, verzwakt de nagel aanzienlijk. Ook nagelbijten, een veelvoorkomende gewoonte bij mensen die angstig of nerveus zijn, kan stress op de nagels veroorzaken en daarmee leiden tot splitsing.

Infecties, zoals schimmel-, bacteriële- of gistinfecties in het nagelbed, kunnen de textuur van de nagels veranderen en leiden tot verzwakking en splitsing. Bepaalde ziekten, waaronder psoriasis, kunnen ook de gezondheid van de nagels beïnvloeden, resulterend in symptomen zoals verdikking, verkruimeling, of splitsing.

Gespleten nagels voorkomen en behandelen

Gebruik deze tips voor zowel de preventie als behandeling van gespleten nagels:

1. Houd je nagels schoon en gezond. Bereid een nagelbad met de Herome Concentrated Nail Bath Oil om broze, droge nagels die snel breken en splijten te verzorgen.
2. Wees voorzichtig tijdens manicures en vermijd het gebruik van metalen gereedschap op het nagelbed. De Herome Cuticle Pusher heeft een rubberen punt, waarmee de nagelriemen op een voorzichtige manier teruggeduwd kunnen worden. Het is ook aan te raden om je nagels altijd te vijlen in plaats van ze te knippen! De speciale structuur van het Herome Glass Nail File sluit de nagelplaat perfect af, waardoor er geen haakjes of splijten kunnen ontstaan.
3. Beperk langdurige blootstelling van handen of voeten aan water, en draag handschoenen bij huishoudelijke taken.
4. Gebruik regelmatig een vochtinbrengende producten op je nagels en nagelriemen. De Herome Hydrating Nail Gel beschermt je nagels ook tegen uitdroging en houdt de nagel in topconditie. De rijke mix van ingrediënten in de Herome Cuticle Cream herstelt droge nagelriemen.
5. Overweeg nagelverstevigende producten. De Herome Nail Hardener Strong stopt splijten onmiddellijk. Deze formule, verrijkt met Provitamine B5, Vitamine C & E, en selderijzaadextract, zorgt voor diepgaande hydratatie, revitaliseert nagels met een jeugdige gloed en laat ze sterker en gezonder achter.
6. Stop met nagelbijten. De Bye Bite van Herome heeft een bittere smaak, waardoor nagelbijten wordt tegengegaan. Het product is verrijkt met vitamine E, zodat niet alleen de nagelstructuur wordt versterkt maar ook de nagelgroei een extra boost krijgt.
7. Gebruik geen nagellakremover op basis van aceton. Aangezien deze removers vocht aan je nagels onttrekken, neemt de kans op splijtende nagels toe. Met de Herome Caring Nail Polish Remover reinig je je nagels op een zachte manier. Dankzij het toegevoegde ingrediënt Lanoline wordt uitdroging voorkomen en krijgen je nagels een prachtige glans. Bovendien is de nagellakremover acetonvrij en heeft een aangename geur.

Conclusie

Gespleten nagels vormen weliswaar een uitdaging, maar met de juiste zorg en preventieve maatregelen kun je de gezondheid van je nagels verbeteren. Als gespleten nagels echter een terugkerend probleem zijn, is een persoonlijk gesprek met een arts aan te raden voor advies op maat. Voor nog meer waardevolle adviezen over nagelverzorging nodigen we je uit om onze blog te lezen, waar we dieper ingaan op diverse aspecten van nagelgezondheid en schoonheidsrituelen.

deixar um comentário

Os comentários devem ser aprovados antes de serem publicados.

Este site está protegido pela Política de privacidade da reCAPTCHA e da Google e aplicam-se os Termos de serviço das mesmas.