Op de juiste manier je nagels vijlen doe je zo!

Op de juiste manier je nagels vijlen doe je zo!

Yoana Gaydova

Je nagels in vorm krijgen, lijkt een simpel klusje. Toch zijn er nog steeds veelgemaakte fouten die het in optimale vorm krijgen van je nagels belemmeren. Zo vijl je je nagels op de juiste manier, voor het mooiste resultaat.

Waarom moet je nagels vijlen?

Je nagels groeien gemiddeld 2 tot 3 mm per maand. Binnen de kortste keren heb je dus kans op prachtige, lange nagels. Dan moet je ze alleen wel goed onderhouden. Het belangrijkste is dat je goed moet zorgen voor je nagelplaten. Nagelplaten bestaan uit drie lagen. De bovenste laag is de hoornlaag. Deze is het meest kwetsbaar voor invloeden van buitenaf. Bij uitdroging komt de bovenste laag los, dit wordt ook wel splijtende nagels genoemd. De tweede laag is de keratinelaag die alle voedingsstoffen opneemt en die vocht en vet vasthoudt. De derde laag is de bevestigingslaag die vastzit aan de huid aan de zijkant van de nagelplaat. Het is belangrijk dat de nagelplaten vooral gesloten blijven om vuil en lucht geen kans te geven. Zodra deze vat krijgen op je nagels heb je meer kans op splijten en scheurtjes en dus broze nagels. Knippen is niet aan te raden, dit zet de nagelplaten open en dat willen we niet: knippen is de grootste oorzaak van splijtende nagels. Om sterke en gezonde nagels te krijgen, is het daarom veel beter om je nagels te vijlen. Maar hoe doe je dat op de juiste manier?

Zo vijl je je nagels

– Gebruik voor je nagels altijd een vijl met een fijne structuur. Deze sluit de drie nagelplaten goed af, waardoor splijten wordt voorkomen. Een grove vijl veroorzaakt sneller haakjes.

– Vijl je nagels altijd één kant op en voorkom dat je de zagende beweging maakt, van links naar rechts, om de nagelplaten gesloten te houden. De Glass Nail File van Herome heeft een speciale glazen structuur die het alleen mogelijk maakt om vanaf de zijkant richting het midden van de nagel te vijlen. Dus niet op en neer.

– Plaats de vijl in een hoek van 45 graden onder de nagel. Dat is de perfecte plek om de natuurlijke vorm van je nagel te volgen en de nagels in de shape te krijgen die jij wil. Als je wat meer van de zijkanten vijlt, ga je richting een ronde vorm. Wie meer bovenop vijlt, zoekt de vierkante vorm op.

– Vijl nooit teveel van de zijkanten weg, daar waar je nagel bij de huid komt. Als deze laag te dun wordt, scheurt je nagel makkelijker in.

– Vijl je nagels minstens 2 keer per week om de drie nagelplaten goed af te sluiten en om vuil geen kans te geven in de bovenste laag op te hopen.

– Gebruik voor een natuurlijke look van je nagel altijd de vorm van je nagelriem als voorbeeld. Is deze ovaal, vierkant of puntig? Dan vijl je de bovenkant van je nagel ook in deze vorm.

Extra zorg voor je nagels

Tip: Broze nagels hebben niet alleen baat bij regelmatig vijlen. Als ze echt een duwtje in de rug nodig hebben, is het aan te raden een nail hardener te gebruiken. De toegevoegde keratine zorgt ervoor dat je nagelconditie verbeterd wordt. Voor de finishing touch sluit je af met een kleur uit de Take Away Nail Colour collectie van Herome. Et voila! Je handen mogen gezien worden!

deixar um comentário

Os comentários devem ser aprovados antes de serem publicados.

Este site está protegido pela Política de privacidade da reCAPTCHA e da Google e aplicam-se os Termos de serviço das mesmas.