De perfecte smokey eyes in slechts 5 stappen!

De perfecte smokey eyes in slechts 5 stappen!

Smokey eyes kunnen een chique en sexy look creëren, maar dan moet de oog make-up wel goed zijn aangebracht natuurlijk! Volg het eenvoudige smokey eye stappenplan hieronder voor het zelf maken van de perfecte Smokey Eyes Look!

Smokey eyes maken: wat heb je nodig?

Veel sterren gaan de rode loper op met prachtige smokey eyes, maar hoe breng je de oog make-up perfect op zonder de hulp van een visagist?  De experts van Herome weten hier gelukkig raad mee! We beginnen met een overzicht van de benodigdheden. Voor het maken van de Smokey Eyes look heb je de volgende make-up nodig: 

  • Eyeliner of oogpotlood
  • Smokey eyes kleuren: 3 tinten oogschaduw van dezelfde kleur, denk aan zwart, grijs of bruin. 
  • Kwasten om de kleuren te mengen
  • Mascara om de look echt af te maken

Met deze make-up spullen ben je helemaal klaar om te beginnen. Let’s go!

Smokey Eyes stappenplan

Stap 1. De juiste smokey eyes make-up kleur

Perfecte smokey eyes worden gecreëerd door een overgang van kleuren. Hiervoor werken we van licht naar donker. Dit is de reden waarom je 3 tinten van dezelfde matchende oogschaduw kleur moet hebben. Hiermee maken we een kleurverloop waarbij de regel geldt: hoe dichter bij het oog, hoe donkerder de kleur en/of hoe zwaarder de dekking van de oogschaduw.  

Ideale Smokey eyes kleuren zijn bijvoorbeeld: licht grijs, donker grijs, zwart of lichtbruin en donkerbruin. Ook kun je eenzelfde kleur kiezen, maar met verschillend dekking. Smokey eyes kleuren zien we natuurlijk vooral in zwart of grijze tinten. Ook kan je ervoor kiezen om met donkerbruin te werken, dit is minder hard. Het toepassen van onderstaande techniek kan natuurlijk ook met een geheel andere kleur! Het resultaat kan ook prachtig zijn met bijvoorbeeld een verloop in groene tinten, blauw of rood met roze!

Stap 2. De eerste smokey eye kleur

Het resultaat wat je wilt behalen is een verloop van kleuren. Om die reden beginnen we met het leggen van de basis en dit doen we met de lichtste tint smokey eye oogschaduw. Pak je kwastje en breng voorzichtig een dunne laag aan onder je wenkbrauw. Werk dit verder uit naar je ooglid toe in de breedte van je wenkbrauw.  

Stap 2.1. Middelste kleur aanbrengen op je ooglid plooi

Met de middelste smokey eye kleur oogschaduw, kleur je het midden van je ooglid in. Ga verder waar je met de eerste kleur geëindigd bent. Het lijntje van je ooglid plooi is hiervoor de perfecte plek om te starten. 

Stap 3. Laatste tint en vervagen maar! 

Met de donkerste kleur ga je het laatste stukje inkleuren; het gedeelte net boven je wimpers. Hoe dichter bij de wimpers, hoe donkerder de kleur. Nu alle kleurtinten erop zitten, kun je met een kwastje alles bijwerken en de overloop van kleuren vervagen zodat alles mooi in elkaar overloopt. Je mengt de smokey eye kleuren lichtelijk, maar let op dat je de intensiteit niet veranderd: van zwaar naar een lichtere kleur omhoog. 

Stap 4. Een lijntje boven je wimperrand

Zet een lijntje boven je wimperrand, met een verdikking richting je buitenste ooghoeken. In plaats van een eyeliner kun je hiervoor ook een oogpotlood gebruiken. Voor een smokey eye is een donkere kleur het meest geschikt, denk aan zwart, grijs of donkerbruin. 

Stap 5. Finishing touch: Mascara

Het enige wat nog wacht is het vormen van je wimpers. Omdat je veel oogschaduw hebt opgebracht, hebben je wimpers een beetje extra nodig om op te vallen. Met de juiste mascara en eventueel een wimperkruller geef je jouw wimpers een boost. Misschien is de verzorgende Brilliant Mascara van Herôme iets voor je? Deze geeft volume en verzorgt je wimpers tegelijkertijd. 

Let op: voor de perfecte Smokey Eye look mag je aardig wat mascara opdoen, dus wees niet te voorzichtig hiermee. Met de Smokey Eyes look ben je ready to shine!

 

Tips en advies

Om deze look echt helemaal af te maken, is het ook belangrijk dat je wenkbrauwen er tip top uitzien. Lees hier hoe je je wenkbrauwen het beste voller kunt maken met de juiste producten van Herome! Vergeet ook niet een kijkje te nemen op ons Youtube Kanaal, Instagram en Facebook voor meer tips en advies over oog make-up en hand-, nagel en voetverzorging!

laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.