Eelt verwijderen? Zó krijg jij weer zijdezachte voeten!

Eelt verwijderen? Zó krijg jij weer zijdezachte voeten!

Last van een drukkende pijn op je voeten na een lange dag? En voelt het alsof je teen wordt fijn gedrukt tegen de zijkant van je schoenen? Dan kan eelt de vervelende boosdoener zijn. Iedereen heeft weleens last van eelt. Vooral eelt op je tenen kan je vaak niet voorkomen, maar hoe kan je eelt verwijderen en voorkomen? Wij geven jou het verlossende antwoord! 

Wat is eelt eigenlijk?

De huid bestaat uit meerdere lagen die elke dag nieuwe huidcellen produceren. Tijdens de dagelijkse hectiek leggen we flink wat stappen af. En lopen we niet? Dan zitten onze voeten alsnog gekneld in soms te krappe schoenen. Om de voeten te beschermen produceert de huid extra cellen op bekende druk- en knel plekken zoals de voetzool, hiel of de zijkanten van de tenen. Deze cel-ophoping herken je aan de witgele kleur. Beter bekend als eelt. 

Een klein beetje eelt is eigenlijk geen probleem. Het is een keurige reactie van de huid om ons te beschermen tegen beschadigingen. Zodra eelt op de tenen er niet mooi uitziet, of pijnlijk wordt kun je overwegen om met de juiste voetverzorging je eelt te behandelen/verwijderen.  

Verschillende soorten eelt

Alle eelt op je voeten verwijderen is dus onnodig. Maar als je je voeten niet goed verzorgd en het eelt niet bijhoudt dan kan het pijnlijk en zelfs branderig gaan aanvoelen. Wij leggen je uit bij welke ‘’eelt varianten’’ het verstandig is om actie te ondernemen.

  1. Overtollig eelt: dit is wanneer de verdikking van de huid de andere huidlagen begint dicht te drukken. De cel productie van de huid maakt overuren, waardoor de eeltlaag op je tenen en voeten steeds dikker wordt. Je schoenen gaan knellen en lopen wordt pijnlijk. Deze eeltlaag kan uiteindelijk scheuren. Er ontstaan kloven waardoor bacteriën en virussen vrij spel krijgen met alle gevolgen van dien.
  2. Eeltknobbels: vooral eeltknobbels op de tenen komen vaak voor. Hierbij zijn stukken eelt vastgegroeid aan je gewricht.

Hoe verwijder je eelt?  

Het verwijderen van eelt kan soms best lastig zijn. Heb je last van een eeltknobbel of een extreme hoeveelheid eelt en dus overtollig eelt? Dan adviseren wij jou toch om je huisarts te raadplegen of voor een professionele pedicure behandeling te kiezen. 

Bij minder extreme gevallen kan je het natuurlijk zelf eelt verwijderen. Voor het verwijderen van eelt op je tenen en voeten heb je de onderstaande tools nodig:

  • Teiltje met lauwwarm water
  • Soda
  • Glass Pedicure File

Door je voeten in lauwwarm water met wat soda te plaatsen worden de harde huiddelen zacht. Het is vanaf dat moment kinderspel om eelt te verwijderen. Gebruik hiervoor de Glass Pedicure File. Deze fijne voetvijl heeft een grove en fijne kant. De grove kant verwijdert eelt en de fijne kant polijst je voeten voor een mooi en verzorgt eindresultaat.

 

Onze 3 tips om eelt te voorkomen

Tip 1: Vermijd krappe schoenen

Ook hakken zijn geen aanrader als je last hebt van eelt. Door de druk en wrijving wordt de bloedtoevoer verhoogd en dus de aanmaak van je huidcellen. Wissel dus hakken af met sandaaltjes of leuke gympen. Ook een steunzool kan uitkomst bieden. Deze zool verdeelt de druk op je voeten om de ophoping van eelt op één plek te voorkomen.

Tip 2: Neem regelmatig een voetbad 

Een voetbad is een perfecte manier om je voeten te verzorgen. Door de huid zacht te houden kan je snel en eenvoudig eelt verwijderen. Probeer eens de Herome Revitalising Foot Tablets om jouw voeten heerlijke verzorging te bieden. 

Tip 3: Smeren, smeren, smeren

Ook de droge huid is een risicofactor voor de ontwikkeling van eelt. Smeer daarom regelmatig je voeten in met een crème zoals de Daily Protection Foot Cream van Herome.  

Vergeet ook niet een kijkje te nemen op ons Youtube Kanaal, Instagram en Facebook voor meer tips en advies om jouw voeten de beste verzorging te geven!

laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.