Psoriasis behandeling: welke opties zijn er voor jouw handen?

Psoriasis behandeling: welke opties zijn er voor jouw handen?

Psoriasis is een chronische huidaandoening die enorm veel mensen wereldwijd treft. Hoewel het op verschillende delen van je lichaam kan voorkomen, is het hebben van psoriasis op de handen erg vervelend. Als je worstelt met psoriasis op je handen, is het niet vreemd dat je je gefrustreerd of zelfbewust voelt. Handen zijn namelijk onze meest gebruikte tools en daarom is het essentieel om deze in topconditie te houden. Gelukkig zijn er tegenwoordig meerdere behandelingsopties beschikbaar, die in ieder geval de pijn kunnen verlichten.

In deze blog duiken we in de wereld van psoriasis behandelingen specifiek gericht op de handen. We beantwoorden vragen zoals ‘hoe herken je beginnende psoriasis?’ en ‘wat te doen tegen psoriasis aan de handen?’. In dit artikel duiken we dieper in deze vragen en bieden we inzicht in de behandeling van psoriasis aan de handen.

 

Hoe herken je beginnende psoriasis?

Het herkennen van beginnende psoriasis is cruciaal voor een tijdige en effectieve behandeling. Psoriasis begint namelijk vaak onschuldig. Denk hierbij aan kleine en rode bultjes, die geleidelijk groeien totdat ze zich vormen tot schilferige, zilverachtige plekken.

Psoriasis plaques

Deze plekken als gevolg van psoriasis, ook wel plaques genoemd, kunnen jeuken, branden of pijnlijk aanvoelen. In tegenstelling tot eczeem op handen, zijn psoriasis plaques duidelijker zichtbaar waar het begint en eindigt. Een droge, gebarsten huid en zelfs bloedingen kunnen optreden als gevolg van het krabben of de droogheid van psoriasis plaques.

Naast de symptomen aan de handhuid, kan je ook vervelende veranderingen in de nagels ervaren. Verdikking, verkleuring of het verschijnen van kleine deukjes in de nagels komen vaak voor. Het is belangrijk te onthouden dat psoriasis symptomen kunnen variëren van persoon tot persoon.

Als je vermoedt dat je tekenen van psoriasis hebt, is het raadzaam om zo snel mogelijk een dermatoloog te raadplegen voor een nauwkeurige diagnose en passende behandeling. Bekijk hieronder een informatieve video over hoe je beginnende psoriasis kan herkennen:

Hoe kom je aan psoriasis aan de handen?

Psoriasis kan getriggerd worden door verschillende factoren. Stress is een bekende boosdoener van psoriasis. Het kan niet alleen een uitbraak van psoriasis aan de handen veroorzaken, maar ook de heftigheid van de symptomen verhogen. Stress veroorzaakt ontstekingsreacties in het lichaam, wat uiteindelijk kan leiden tot het vormen van psoriasis.

Daarnaast kunnen bepaalde medicijnen, zoals bètablokkers, lithium en antimalariamedicijnen, psoriasis verergeren of nieuwe uitbraken veroorzaken. Het is daarom altijd aan te raden om met een arts te overleggen als je vermoedt dat een medicijn je symptomen beïnvloedt. Huidbeschadigingen, zoals snijwonden en schrammen, kunnen ook leiden tot psoriasis.

Maar wanneer je eenmaal psoriasis op je handen hebt, is het kwaad al geschiet. Daarom gaan we snel door met welke opties er zijn voor jouw handen als het gaat om het behandelen van psoriasis.

4 psoriasis behandelingen voor jouw handen

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk als het gaat om psoriasis behandelingen voor jouw handen. Hierbij geven wij onze 4 tips hoe je psoriasis kan behandelen:

1. Hydratatie

Het handhaven van een goede hydratatie is fundamenteel. Kies daarom voor vochtinbrengende crèmes zoals onze Herome Hand Cream Sensitive, verrijkt met kalmerende ingrediënten. Deze handcrème is verrijkt met een verkwikkend komkommerextract dat de huid verzacht. Daarnaast kalmeert het kamille-extract de gevoelige huid en werkt preventief tegen irritaties.

 

2. Reiniging en exfoliatie

Het is altijd aan te raden om je handen goed schoon te houden. Doe dit daarom met een milde zeep en exfolieer voorzichtig. Exfoliëren is een manier om huidcellen van de bovenste huidlaag te verwijderen.

Micro Dermabrasion Anti Aging

De Herome Micro Dermabrasion Anti Aging handpeeling is hiervoor een uitstekende keuze. Deze handpeeling elimineert dode huidcellen, vermindert ouderdomsvlekken en corrigeert ongewenste pigmentatie. De behandeling zuivert de handhuid grondig en maakt oneffenheden glad.

3. Topische behandelingen

In meest ernstige gevallen kunnen topische behandelingen of medicatie nodig zijn. Topische behandeling duidt op alles wat betrekking heeft tot een bepaald gebied van het lichaam.

Raadpleeg altijd een dermatoloog voor een juiste diagnose en aanbevelingen.

4. Bescherming

Tot slot, is het van belang om je handen goed te beschermen tegen externe factoren zoals kou en zonlicht. Onze Herome Hand Cream Extra Anti Aging met SPF15 is ideaal voor dagelijkse bescherming. Bekijk hieronder onze video hoe je deze verzorgende handcrème moet gebruiken.

Het behandelen van psoriasis: geduld

Het behandelen van psoriasis vereist vooral geduld en discipline. Ontwikkel langdurige verzorgingsgewoonten en geef jezelf de tijd om te ontdekken wat het beste voor jou werkt. Je handen hebben tijd nodig om te helen en daarom is geduld uitermate belangrijk bij het behandelen van psoriasis aan de handen.

Door consistent te zijn in je verzorgingsroutine, ben je al goed op weg naar gezondere en gelukkigere handen.

Tot slot, adviseren altijd wij altijd om medisch advies bij een arts of dermatoloog in te winnen. Heb vooral geen geduld om professioneel advies in te winnen als het gaat om psoriasis.

Deel jouw ervaring

Dit waren onze 4 tips als het gaat om psoriasis behandeling, maar mocht jezelf nog een goede tip hebben, laat het voor weten. Je kan jouw ervaring delen via ons Instagram-kanaal via een DM of simpelweg door een mail te sturen.

Samen sterk voor gezonde handen en nagels! 

 

laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.