Hoe verzorg je beschadigde nagels na gellak of acryl?

Hoe verzorg je beschadigde nagels na gellak of acryl?

Niemand wordt blij van beschadigde nagels. Het langdurig gebruik van gellak of acryl nagellak kan helaas leiden tot beschadigingen aan je nagels. Dit kan resulteren in zwakke, broze nagels die niet alleen minder verzorgd eruit zien, maar ook oncomfortabel kunnen aanvoelen.

Gelukkig zijn er bepaalde manieren om jouw nagels goed te verzorgen zodat ze in no-time weer glanzen. Een goede nagelverzorging kan ervoor zorgen dat je nagels snel weer gezond en sterk worden. In deze blog geven wij jouw tips om beschadigde nagels te herstellen. Deze tips helpen je om je nagels weer te laten glanzen!

 

Zijn acrylnagels en gellak slecht voor je nagels?

Acrylnagels en gellak zien er heel mooi uit, daar zijn wij het absoluut mee eens. Maar vaak wordt er gezegd dat gellak en acryl nagels slecht is voor je nagels. Dit klopt niet geheel.

Het is het een feit dat het verwijderen van bijvoorbeeld gellak zorgt voor beschadigingen aan de nagel. Gellak wordt namelijk vaak verwijderd met sterke aceton of door het in water te weken, hierdoor drogen je nagels heel erg uit. Je herkent droge nagels gelijk, ze zien er dof en wit uit.

Ook het verwijderen van de overige resten en het polijsten van de nagel met een borstel, is niet goed voor de nagels. De borstel slijpt de gellak en een laagje van de nagel weg. Dit zorgt voor kringen op de nagels. Wanneer de nagellak weg is, kun je duidelijk de kringen zien.

 

Om te beschadigde nagels door gellak te voorkomen, is het ook belangrijk dat je de gellak niet zelf van je nagels probeert te peuteren. Ook hiermee kun je de bovenste laag van je eigen nagel meenemen en de nagel beschadigen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Beschadigde nagels na gellak 

Wanneer jij je gelnagels verwijdert, kunnen je nagels gelijk dunner aanvoelen. Wij kunnen je direct geruststellen dat dit niets is om je zorgen over te maken.

Gellak zorgt er namelijk voor dat je nagels zwaarder aanvoelen. Ook al zijn je nagels niet per se dunner geworden, kan de gel er wel voor zorgen dat je nagels zwakker worden. Het wordt daarom ook aangeraden om niet te vaak en te lang gellak op de nagels te houden.

Heb jij pijnlijke nagels na gellak? Dan kan het zo zijn dat je te vaak gellak op hebt gehad en je nagels nu wel dun zijn. Als de nagels pijn doen bij warmte of kou, dan is het goed om per direct te stoppen met gellak. Laat daarom je nagels rusten en herstellen, totdat het bovenste laagje weer terug is gegroeid.

Beschadigde nagels verzorgen na gellak

Gelukkig kan je droge en beschadigde nagels makkelijk herstellen. Wij raden aan om de Nourishing Nail Oil van Herome te gebruiken.

Deze nagelgel hydrateert niet alleen je droge nagels, maar kruipt ook nog eens onder de nagelriem naar de nagelwortel om de nagel intensief te herstellen. Zo zorg jij ervoor dat je nagels weer in topconditie zijn!  

Beschadigde nagels na acrylnagels

Acrylnagels (kunstnagels) beschadigen je eigen nagels ook vooral bij het verwijderen. Er zijn namelijk verschillende manieren om acrylnagels te verwijderen en bij elke manier dan ook is het onmogelijk de bovenste laag van je nagel niet te beschadigen…

Of je nou speciale agressieve reinigingsdoekjes gebruikt, die erg schadelijk zijn voor je nagels, de acrylnagels vijlt en teveel weg vijlt of eraan gaat peuteren en stukjes van je eigen nagels meetrekt. Wij moeten concluderen dat kunstnagels verwijderen gewoon altijd zorgt voor beschadigingen.

Maar, niet getreurd, je kunt jouw beschadigde nagels zo weer herstellen!

Beschadigde nagels verzorgen na acrylnagels.

Ja, gelukkig herstellen nagels met de juiste verzorgingproducten weer relatief snel. Om de beschadigde nagel zo snel mogelijk te herstellen van acrylnagels gebruik je de Herome Exit Damaged Nails:

Herome Exit Damaged Nails

Exit Damaged Nails van Herome is hét product dat extreem beschadigde nagels direct herstelt en is daarom uitermate geschikt om te gebruiken na het verwijderen van kunstnagels. De Herome Exit Damaged Nails geeft de nagels weer kracht en verbetert de structuur van de nagels onmiddellijk.

Herome Nagelverharder

Ook adviseren wij om pas weer met acrylnagels of gellak te beginnen zodra de nagels volledig zijn, herstelt. Zijn je nagels nog steeds aan de dunne kant? Gebruik dan de Nail Hardener van Herome.

Meer tips en advies over jouw nagels?

Wil je weten welke andere verzorgingsproducten van Herome jouw nagels kunnen herstellen? Neem een kijkje in onze webshop!

Vergeet ook niet een kijkje te nemen op onze Youtube Kanaal, Instagram en Facebook voor meer tips en advies om jouw nagels de beste verzorging te geven!

laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.