Hoe kan je het beste een ingegroeide nagel zelf verhelpen?

Hoe kan je het beste een ingegroeide nagel zelf verhelpen?

Hoe kan je het beste een ingegroeide nagel zelf verhelpen?

Heb je last van een ingegroeide nagel? Ai, dat kan best pijnlijk zijn plus een enorme last gedurende de dag. Gelukkig kunnen wij je hopelijk blij maken met het nieuws dat je niet altijd direct naar de huisarts hoeft te gaan hiervoor, maar ook zelf een ingegroeide nagel kunt verhelpen.

Er zijn namelijk verschillende stappen die je kunt ondernemen om het ongemak ook thuis te verlichten (afhankelijk van ernstigheid). In deze blog informeren wij je graag hoe je het beste zelf een ingegroeide nagel kunt verhelpen met behulp van 6 handige stappen. Mocht het echter niet lukken, raden we je aan om een pedicure of een huisarts in te schakelen hiervoor.

 

Stap 1: Verzacht de nagel en de huid

Voordat je begint, is het belangrijk om de nagel en de omliggende huid eerst te verzachten. Je kunt dit doen door bijvoorbeeld je voeten of handen in een warm bad te laten weken. Voeg wat Epsomzout toe voor extra verzachting ervan. Vervolgens is het verstandig om een goede handcremè of voetencrème (afhankelijk waar de ingegroeide nagel zich voordoet) te gebruiken om de huid te hydrateren en te verzachten.

Een goede keuze hiervoor zijn onze Daily Protection producten. Klik hieronder op één van de afbeeldingen, afhankelijke waar jij last hebt van een ingroeide nagel (handen of voeten):

 Heb je deze stap uitgevoerd? Goed, laten we dan niet langer wachten en doorgaan naar de volgende stap!

Stap 2: Knip de nagel voorzichtig bij

Wanneer de nagel en huid goed is gehydrateerd, gaan we de ingegroeide nagel voorzichtig bijknippen. Gebruik hiervoor een schone nagelknipper!

En doe dit nogmaals heel voorzichtig en knip de nagel niet te kort. Probeer de nagel in een rechte lijn te knippen, zonder scherpe hoeken. Op naar de volgende stap.

Stap 3: Houd de nagel schoon

Na het knippen van de nagel, is het belangrijk om deze schoon te houden om eventuele kans op infecties te voorkomen. Gebruik een milde antibacteriële zeep om je voeten of handen te wassen en droog ze grondig af. Los van het proberen te verhelpen van je ingegroeide nagel, is dagelijkse nagelverzorging erg belangrijk.

Lees hier hoe je in 6 stappen je nagels kan verzorgen.

 

Stap 4: Bedek de nagels 

Vervolgens is het van belang de nagels te bedekken met wondverband en/of gaaskompres. Dit kan je combineren met antibacteriële middelen, zodat je nogmaals de kans op infecties minimaliseert. Bedek deze nagel en zorg ervoor dat je herhaaldelijk het wondverband en gaaskompres ververst.

Stap 5: Draag comfortabele schoenen

Draag voor niet te strakke schoenen, want dit kan bijdragen aan ingegroeide nagels. Kies daarom voor schoenen die goed passen en voldoende ruimte bieden voor je tenen om te bewegen.

Bovendien is het ook een goed excuus om vaker met comfortabele sneakers rond te lopen!

Stap 6: Raadpleeg een professional (indien nodig)

Als de ingegroeide nagel ernstig is, aanhoudt of geïnfecteerd raakt, raden we je aan om een pedicure of een huisarts in te schakelen. Er zijn namelijk vele opties die kunnen bijdragen aan het verhelpen van een ingegroeide nagel (bijvoorbeeld het zetten van een nagelbeugel).

Echter kan jezelf het probleem niet verhelpen en is het aan een professional (gespecialiseerd in jouw specifieke probleem) om hier een oordeel over te vellen.

Voorkomen is beter dan genezen

Hopelijk vind je de bovenstaande stappen nuttig en kan jij binnenkort een ingegroeide nagel zelf verhelpen. Echter is voorkomen altijd beter dan genezen, daarom is het verstandig om meer te leren hierover. Loop ook niet te lang met een ingegroeide nagel rond en raadpleeg een professional als je twijfelt. 

Mocht je willen weten hoe je een ingegroeide nagel kan voorkomen in plaats van te verhelpen, raden wij je aan om onze blog hierover te lezen.

laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.