Voorkom deukjes in nagels met deze tips

Voorkom deukjes in nagels met deze tips

Niets kan je meer zelfvertrouwen geven dan prachtige nagels, maar soms kunnen je nagels last hebben van oneffenheden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld horizontale deuken en ribbels in de nagel. Deze ongewenste deukjes kunnen je nagels er minder gezond laten uitzien. In deze blog gaan we dieper in op de oorzaken van dit veelvoorkomend nagelprobleem en delen we tips om deukjes in de nagel te voorkomen en te behandelen.Voorkom deukjes in nagels met deze tips!

Oorzaken van deukjes in nagels

Wanneer we praten over deukjes in de nagels is één van de meest voorkomende oorzaken hiervan beschadigingen aan de nagelmatrix. De nagelmatrix is het gebied waar nagels groeien. De beschadigingen hieraan kunnen voortkomen door het te hard stoten van je nagels of het te ruw vijlen van je nagels. Een andere mogelijke oorzaak van deukjes in de nagels is het gebruik van nagellak en nagellakremovers die te agressieve chemicaliën bevatten. Alhoewel je er niet bij stilstaat, kunnen deze de nagelstructuur beschadigen, wat uiteindelijk kan leiden tot groeven en vervelende deuken.

Gezondheid van de nagels

Ribbels en deukjes in nagels kunnen daarnaast ook een teken zijn van onderliggende gezondheidsproblemen, zoals psoriasis of eczeem. Mocht je regelmatig last hebben hiervan, is het raadzaam om een arts hierover te raadplegen.

Hoe voorkom je deukjes in nagels

Nu dat je weet wat de oorzaken zijn van deukjes in nagels is het waarschijnlijk een goed moment om te vertellen hoe je dit probleem kan voorkomen. Met de volgende tips bescherm je nagels al snel en voorkom potentiële deukjes in de nagels:

  • Gebruik zachte nagelverzorgingsproducten

Allereerst is het van belang om zachtaardige nagelverzorgingsproducten te kiezen, zoals die van Herome. Vermijd daarmee liever nagellakremovers met agressieve chemicaliën en kies voor acetonvrije formules. Herome biedt speciale producten die de nagels verzorgen en versterken zonder schade aan te richten. 

  • Bescherm je nagels goed

Probeer bovendien je nagels altijd goed te beschermen tegen eventuele beschadigingen (weet je nog: te hard stoten en/of te ruw vijlen van je nagels). Gebruik daarom bijvoorbeeld niet je nagels om verpakkingen te openen. Door je nagels te ontzien van dit soort situaties, bescherm je je nagels al goed. 

  • Gezonde levensstijl

Een gezonde levensstijl en gebalanceerd dieet met voldoende vitaminen en mineralen kan helpen bij het behoud van sterke nagels. Denk hierbij aan voedingsstoffen zoals calcium, ijzer, zink, vitamine A, vitamine B en vitamine C. Zorg daarnaast voor voldoende hydratatie door dagelijks genoeg water te drinken om je nagels gezond te houden.

Hopelijk kan jij jezelf tegoed doen aan de bovenstaande tips, want voorkomen is uiteraard beter dan genezen.

Behandeling van deukjes in de nagels

Mocht je wel te maken hebben met deukjes in de nagels is het absoluut geen verloren zaak. Er zijn een aantal verschillende manieren waarop je dit nagelprobleem kunt behandelen, namelijk:

Herome Nail Hardener & Nail Essentials Set

Bij Herome bieden wij speciale nagelverharders aan die helpen bij het verbeteren van de nagelstructuur en het verminderen van horizontale deuken en ribbels. Breng de nagelverharder volgens de instructies aan voor het beste resultaat.

Daarnaast laten we je graag kennismaken met onze Nail Essentials Set. Met deze manicureset kun je het splijten van je nagels voorkomen en de gezondheid van je nagels en nagelriemen verbeteren.

Regelmatig vijlen

Wat ook helpt bij het wegwerken van deukjes in nagels is door regelmatig te vijlen. Gebruik hiervoor een zachte vijl en beweeg in één richting om verdere schade te voorkomen.

 

Nagelriemolie

Hydrateer je nagels en nagelriemen met nagelriemolie om de gezondheid ervan te verbeteren. Een verzorgende nagelolie herstelt de gezondheid van je nagels en houdt ze flexibel. Daarnaast bevordert de olie de groei van zwakke nagels en verzorgt het de nagelriemen

Zeg maar gedag tegen die deukjes!

Alhoewel deukjes in de nagels vervelend kunnen zijn, kan je deze met de juiste zorg en producten zoals van Herome voorkomen en behandelen. 

Kort samengevat, wees goed voor je nagels, vermijd liever agressieve chemicaliën, bescherm je nagels tegen beschadigingen en gebruik de juiste nagelverzorgingsproducten. Met de juiste aanpak, zorg en aandacht kun je binnenkort weer genieten van mooie, gezonde nagels die je zelfvertrouwen een boost geven. 

Mocht je andere problemen ervaren met je nagels en geen raad meer weten wat je hiermee moet? Dan mag je altijd contact met ons opnemen via Instagram. Wij horen graag waarover wij jou mogen adviseren.

laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.