Allergische reactie van nagels? Ontdek de oorzaken, symptomen en voorkom!

Allergische reactie van nagels? Ontdek de oorzaken, symptomen en voorkom!

Een allergische reactie van nagels? Wij weten er alles van! Dit probleem wordt namelijk steeds vaker gemeld en het hebben ervan is erg vervelend. `Het hebben van een nagel allergie is alles behalve leuk. Het kan namelijk een negatieve invloed hebben op jouw dagelijkse leven. Allergische reacties van jouw variëren van milde ongemakken tot ernstige, pijnlijke irritaties.

Daarom gaan wij dit blog artikel dieper in op de symptomen, oorzaken en behandeling van allergische reacties van de nagels en geven we tips om ze te voorkomen.

 

Wat veroorzaakt een allergische reactie van nagels?

De allergische reacties worden veroorzaakt door de blootstelling aan allergenen, die zich onder anderen in bijvoorbeeld cosmeticaproducten, wasmiddel of voedsel bevinden. Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van de vaakst voorkomende triggers van allergische reacties van nagels:

1. Gel en Acryl

Nagelproducten zoals gel nagellak en acryl nagellak bevatten vaak chemische stoffen, die allergische reacties kunnen veroorzaken. De chemische verbindingen en harsen in bijvoorbeeld kunstnagels kunnen de huid rond de nagels irriteren en allergische symptomen veroorzaken.

2. Formaldehyde

Forma-wat? Wij leggen je graag uit wat formaldehyde is!

Formaldehyde is een conserveringsmiddel en verharder, die vaak wordt gebruikt in nagellak, nagellijm en nagellakverwijderaars.

Deze stof kan voor sommigen mensen pijnlijke reacties op de huid en onder de nagel veroorzaken.

3. Harsen

Sommige nagelproducten bevatten harsen, die bij mensen met een gevoelige huid allergische reacties op de nagels kunnen veroorzaken. Een allergie hiervoor kan variëren van milde irritatie tot ernstige huiduitslag en blaarvorming.

4. Rubber

Rubberhandschoenen worden vaak gedragen bij nagelbehandelingen om de handen te beschermen. Echter, sommige mensen kunnen allergisch zijn voor het latex in rubberhandschoenen. Dit resulteert in sommige gevallen in allergische reacties bij contact met nagelproducten.

5. Metalen nagelaccessoires

En tot slot kunnen metalen nagelaccessoires, zoals vijlen en nagelclips, allergische reacties veroorzaken bij mensen met een nikkelallergie. Nikkel is een veelvoorkomend bestanddeel in metalen nagelaccessoires en kan huidirritatie en uitslag veroorzaken.

Nagelproducten van Herome

Bij Herome streven wij ernaar dat iedereen kan en mag genieten van prachtige nagels. Daarom stellen wij met zorg onze producten samen, zodat ook diegene met een nagelallergie kan schitteren met zijn of haar nagels.

 

Symptomen van allergische reacties van nagels

Allergische reacties bij je nagels kunnen verschillende symptomen veroorzaken. Veel voorkomende symptomen zijn:

  • Roodheid van de huid rondom de nagel;
  • Jeuk;
  • Zwellingen;
  • Pijnlijk gevoel rondom of onder de nagel;
  • En in sommige gevallen kunnen er ook blaren of huiduitslag; ontstaan.

 

Hoe om te gaan met allergische reacties van de nagels

Mocht je het idee hebben dat je een allergische reactie van nagels hebt, is het belangrijk om contact met de vermoedelijke oorzaak te vermijden. Dit kan betekenen dat je moet overschakelen naar hypoallergene nagelproducten of dat je volledig moet stoppen met het gebruik van bepaalde nagelproducten of kunstnagels.

 

Voorkom een allergische reactie

Voorkomen is beter dan genezen! Kies daarom (1) voor hypoallergene nagelproducten zonder schadelijke chemicaliën.

Het is ook belangrijk om (2) regelmatig pauzes te nemen van kunstnagels, nagelverharders of nagellakken om je nagels voldoende rust te geven.

Daarnaast is (3) het dragen van handschoenen bij gebruik van chemicaliën een effectieve manier om blootstelling aan allergenen te verminderen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan schoonmaakhandschoenen, zodat je je nagels optimaal beschermt voor chemicaliën van een mogelijke allergische reactie van de nagels.

Wanneer naar de dokter gaan voor je nagels?

Als de symptomen van allergische reacties van nagels aanhouden of verergeren, is het raadzaam om een arts te raadplegen. Een arts kan jouw specifieke allergie identificeren en de juiste behandeling voorschrijven, zoals antihistaminica of andere rèmes om de symptomen te verlichten.

 

Kort samengevat kunnen allergische reacties van nagels kunnen veel ongemak en pijn veroorzaken. Maar met de juiste voorzorgsmaatregelen kan een negatieve reactie worden voorkomen en (indien nodig) worden behandeld.

Als je een allergische reactie onder de nagel hebt, aarzel dan niet om een arts te raadplegen voor een juiste diagnose en behandeling.

Uiteindelijk gaat het er bij nagelverzorging niet alleen om dat ze er mooi uit zien, maar zijn gezonde nagels ook essentieel voor je algehele welzijn.

laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.