Zó moet jij je nagels verzorgen: Nagels verzorgen in 6 stappen

Zó moet jij je nagels verzorgen: Nagels verzorgen in 6 stappen

Je nagels verzorgen is meer dan alleen je nagels lakken, er komt eigenlijk veel meer bij kijken! Het is een essentieel onderdeel van je algehele schoonheidsroutine en kan een aanzienlijk verschil maken in hoe je handen eruitzien en aanvoelen. Maar hoe verzorg je je nagels?

In dit artikel hebben wij ons 6-stappenplan voor jouw nagelverzorging, zodat je handen en nagels er mooi en verzorgd uit zien.

 

Stap 1: Zorg dat je je handen niet vergeet

Wanneer je het over nagelverzorging hebt, denken veel mensen gelijk aan alleen nagels. Klinkt wel logisch, maar wist je dat nagelverzorging eigenlijk bij je handen begint? Nagels hebben namelijk genoeg vocht nodig om gezond te blijven.

Tip nagel: Wanneer je handen droog zijn, heeft dit gelijk gevolgen voor je nagels.

Zorg er dus voor dat je handen goed gevoed worden met een goede handcrème om de vochtbalans op peil te houden. Bij het kiezen van een handcrème is het essentieel dat deze goed past bij jouw specifieke behoeften en voorkeuren.

Stap 2: De juiste nagelverzorgingsproducten

Er zijn veel verschillende nagelverzorgingsproducten en dit kan soms wel wat overweldigend zijn. Iedereen heeft namelijk andere nagelverzorging nodig.

Wij hebben hieronder enkele nagelproducten van Herome op een rijtje gezet met een korte uitleg zodat jij precies weet wat jij nodig hebt: 

  • Zwakke nagels?

Heb je last van zwakke nagels? Dan is een nagelverharder de perfecte oplossing hiervoor! Bij Herome hebben wij verschillende nagelverharders, allemaal met hun eigen specifieke doel.

Ontdek onze verschillende nagelverharders en kies uit o.a. de varianten Sensitive, Strong of Extra Strong om je nagels te verzorgen en ze sterk en gezond te houden zodat ze eindeloos groeien.

 

  • Zeer droge en doffe nagels?

Heb je last van zeer droge en doffe nagels? Gebruik de Hydraterende Nagel Gel (Hydrating Nail Gel) voor een intensieve nagelverzorging. Een hydraterende nagelgel is belangrijk bij nagelverzorging omdat het de nagels en nagelriemen diep hydrateert, waardoor ze gezond en flexibel blijven. Dit helpt splijten en breken van de nagels te voorkomen, en zorgt voor een verzorgde uitstraling.

Bovendien bevordert het gebruik van een hydraterende gel de groei en sterkte van de nagels. Zo houd je de nagel soepel en geef je deze extra glans.

  • Zeer droge, breekbare nagels?

Last van zeer droge, breekbare nagels en nagelriemen? De Voedende Nagelolie (Nourishing Nail Oil) van Herome herstelt de conditie van de nagels en houdt ze soepel. Bovendien stimuleert de olie slecht groeiende nagels en verzorgt de nagelriemen. 

  • Verouderde nagels?

Ook voor verouderde nagels hebben wij de perfecte oplossing. We laten je graag kennismaken met de Anti-Aging Lak (Nail Perfect Anti Aging) een verjongingskuur voor je nagels!

Door het rijke vitamine complex van de Nail Perfect Anti-Aging bescherm je je nagels tegen de effecten van vroegtijdige veroudering.

  • Geribbelde nagels?

Tot slot, onze oplossing voor geribbelde nagels: de Ridge Filling Base Coat. Deze basecoat egaliseert een oneffen of ribbelige nagelplaat. De nagels worden gladder en mooi egaal.

Stap 3. Verzorg je nagelriemen

Laten we snel verder gaan met stap 3, namelijk het verzorgen van je nagelriemen. Droge of vastzittende nagelriemen kunnen er namelijk voor zorgen dat je nagels niet goed kunnen groeien. Gebruik daarom voor het slapen gaan de Herome Cuticle Night Repair. Door het serum dagelijks zachtjes in te masseren zorg je ervoor dat je nagelriemen goed gehydrateerd blijven en niet uitdrogen.  

Stap 4: Vijlen niet knippen 

Hierbij weer een nageltip: vijlen is veel beter voor je nagels dan knippen! Het knippen zorgt er namelijk voor dat je nagels beschadigen en haakjes, splijtende of scheurende nagels verzwakken je nagels alleen maar meer. Zorg er dus altijd voor dat je een vijl in je handtas hebt, niet alleen handig, maar ook goed voor je nagels.

Op zoek naar een goede nagelvijl? Wij hebben verschillende nagelvijlen voor verschillende momenten:

  • Glazen nagelvijl (travel size): Deze glazen nagelvijl is perfect voor in je handtas of als je op reis gaat.
  • Glazen nagelvijl: Wat ons betreft een must-have voor iedere gelegenheid. Een vijl die onjuist vijlen onmogelijk maakt.
  • 4 way perfect Nail Vijl: Deze vijl heeft (zoals de naam al doet vermoeden) vier structuren, namelijk grof, medium, fijn en extra fijn. Iedere structuur geeft iedere structuur een ander effect, waardoor je lekker kan experimenteren wat voor jou het beste werkt.
  • Super shine: Deze vijl is niet alleen voor het vijlen, maar deze vijl creëert ook nog stralende nagels zonder gebruik van een nagellak.
  • 4 way perfect nail bufferDeze nagelvijl heeft vier verschillende functies: één voor de nagelrand, drie voor het nageloppervlak. De vijl geeft niet alleen een glanzend effect, maar je vijlt de nagel ook in vorm en op de lengte.

Stap 5: Gebruik geen agressieve nagellak removers

Nagellak met agressieve chemicaliën (zoals aceton) halen je nagellak er misschien heel makkelijk af, maar zijn wel funest voor de gezondheid van je nagels.

Doordat de chemische stoffen vocht onttrekken, verzwakken je nagels. Bekijk onze nagellak removers zonder aceton. Zo drogen je nagels niet uit en houd je ze sterk!  

Stap 6: Zorg ervoor dat je nagels goed gelakt zijn

Heb je je nagels met glitter gelakt, opvallend rood of jezelf een French manicure kado heb gedaan, is het wel fijn als je nagels er netjes en verzorgd uit blijven zien. Zorg er daarom wel voor dat zodra je nagellak gaat bladeren of vaal wordt, je gelijk actie onderneemt en er wat aan doet.

Met onze Colour Revival nagellak of beschermende topcoat, zorg je ervoor dat je nagellak langer mooi blijft en de nagellak kleur wordt behouden. 

 

Meer tips en advies over nagels verzorgen?

Bedankt voor het lezen van onze blog! Vergeet niet om een kijkje te nemen op onze Youtube kanaal, Instagram en Facebook voor meer tips en advies om jouw nagels de beste verzorging te geven. Mocht je nog vragen hebben, schroom vooral niet om ze te stellen en neem contact met ons op.

Voor nu wensen wij jou heel veel succes met het verzorgen van je nagels met onze 6 stappen.

laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.