Volle wenkbrauwen laten groeien? Dat kan!

Volle wenkbrauwen laten groeien? Dat kan!

Yoana Gaydova

Sinds topmodel Cara Delavigne met haar volle wenkbrauwen de modewereld veroverde, verlangt iedereen naar net zulke big, bold brows. Maar wat als je daar van nature niet mee gezegend bent? Treur niet, want er zijn allerlei slimme manieren om je wenkbrauwen te laten groeien.

Wenkbrauwen laten groeien? Yes, we can!

Wenkbrauwen zijn heel bepalend voor je gezicht. Je kunt er jonger door lijken of juist ouder. Maar ook een strengere of juist open blik mee creëren. Momenteel houden we massaal van de volle wenkbrauw voor een natuurlijke, frisse en gezonde uitstraling. Ook als je van nature niet gezegend bent met volle wenkbrauwen, kun je deze wel laten groeien. Stap één is het afkicken van het gebruik van je tweezer. Wenkbrauwhaartjes hebben een groei- en rustfase, die ongeveer tussen de één en drie maanden duren. Geduld is dus een schone zaak om te kijken welke haartjes op welke plek terug komen. Alle haren op je lichaam groeien ongeveer 3 millimeter per dag. Het verschil met hoofdhaar is dat wenkbrauwhaartjes na 30 dagen uitgegroeid zijn. Meestal heb je na drie maanden wel een indruk hoe snel je wenkbrauwen groeien. Vind je de ‘rommelige look’ van je wenkbrauwen in de tussentijd maar moeilijk te accepteren? Teken ze dan bij met een wenkbrauwpotlood of een wenkbrauwpoeder. Zo kom je de overgangsfase makkelijker door.

Wenkbrauwen laten groeien op natuurlijke wijze

Je kunt het proces van het laten groeien van je wenkbrauwen ondersteunen met een aantal natuurlijke trucjes. Als eerste kun je de groei van je wenkbrauwen stimuleren door ze te scrubben. Op deze manier verwijder je dode huidcellen en stimuleer je de doorbloeding en dat is altijd goed voor de groei van nieuwe haartjes. Kokosolie en olijfolie bevatten beide veel vitamine E dat de bloedtoevoer naar je huid stimuleert, waardoor de haarzakjes goed gevoed worden. Dit levert stevige, gezonde haartjes op die lang meegaan. Ook Castor olie stimuleert het haargroeiproces van je wenkbrauwen. Smeer de olie elke avond voor het slapengaan op je wenkbrauwen en masseer het goed in. De volgende ochtend reinig je je wenkbrauwen voorzichtig – je wil de haartjes niet beschadigen door te hard de schrobben – waarna je ’s avonds dit proces herhaalt. Andere middeltjes die je wenkbrauwen laten groeien: eigeel (vanwege de proteïne een sterk middel), aloë vera en fenegriekzaad.

Hoe groeien wenkbrauwen sneller?

Je kunt je wenkbrauwen ook sneller laten groeien door middel van cosmetische serums die de actieve groeifase van je haartjes verlengt. Je wenkbrauwhaartjes worden daardoor langer, waardoor het lijkt alsof ze dikker en voller zijn. De ingrediënten in serums die daarbij helpen, zijn:
*peptiden – voor het vernieuwen van de haarzakjes
*keratine – een bouwstof voor dikkere, langere en sterkere haartjes
*biotine – voedt de haartjes en maakt ze sterker
*Prostaglandine-analogen – stimuleert haargroei. Pas hierbij wel op voor mogelijk schadelijke bijwerkingen als pigmentatie. Lees voor gebruik goed de bijsluiter, aangezien dit ook als geneesmiddel wordt aangeboden!

Hoe style je volle wenkbrauwen?

Heb je eenmaal volle wenkbrauwen kunnen laten groeien? Mooi. Dan is het tijd om ze volledig tot hun recht te laten komen. Ook al moest je eerst van je pincet afblijven, nu kun je de precision tweezer gebruiken om doelgericht afwijkende haartjes te elimineren. Bijvoorbeeld tussen je brows in. Om je haartjes in hun natuurlijke vorm te krijgen kam je ze met de achterkant van een brow pencil in model. De andere kant gebruik je om de vorm in te tekenen door korte streepjes te zetten naar boven toe. Met een wenkbrauwgel hou je je volle wenkbrauwen de hele dag perfect in vorm.

deixar um comentário

Os comentários devem ser aprovados antes de serem publicados.

Este site está protegido pela Política de privacidade da reCAPTCHA e da Google e aplicam-se os Termos de serviço das mesmas.