Broze nagels? Wij hebben de beste tips op jouw nagels te versterken!

Broze nagels? Wij hebben de beste tips op jouw nagels te versterken!

Heb je last van slappe en broze nagels die gemakkelijk breken, scheuren of zelfs dubbelvouwen? Je bent zeker niet de enige met dit probleem. Veel mensen kampen met zwakke nagels, wat niet alleen vervelend is, maar ook je zelfvertrouwen en de uitstraling van je handen kan beïnvloeden.

In deze blog gaan we dieper in op de oorzaak van broze nagels. Daarnaast geven we je een aantal handige tips en adviezen over hoe je het beste voor je nagels kunt zorgen. Van het toepassen van effectieve nagelverzorgingsroutines tot aan de producten die je moet gebruiken. Kortom, alle informatie die je nodig hebt om jouw broze nagels te transformeren naar sterke en gezonde nagels.

 

Wat zijn broze nagels?

Maar allereerst de vraag: wat zijn broze nagels nou eigenlijk? Broze nagels, ook bekend als fragiele of zwakke nagels, zijn een veelvoorkomend probleem dat wordt gekenmerkt door nagels die gemakkelijk breken, splijten of schilferen.

Dit kan ervoor zorgen dat de nagels er dun, ongelijk en ongezond uitzien. De symptomen van broze nagels zijn zijn bij iedereen anders, maar je kan vaak spreken van zwakke nagels als je klachten hebt als: 

  • Afbrekende nagels;
  • Gespleten nagels;
  • Nagels die dubbelvouwen;
  • Ingescheurde nagels;
  • Losgelaten nagels.

Uiteraard allemaal erg vervelende nagelproblemen om te hebben, maar gelukkig allemaal makkelijke te verhelpen. Maar wat veroorzaakt nou broze nagels?…

Wat is de oorzaak van broze nagels?

De sterkte van jouw nagels zijn grotendeels genetisch bepaald, maar andere factoren spelen ook een rol. De precieze oorzaak van broze nagels is bij iedereen anders. De oorzaak van broze nagels kan variëren en is vaak een combinatie van verschillende factoren.

Hier zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van broze nagels:

1. Voedingstekorten

Eén van de belangrijkste oorzaken van broze nagels is een gebrek aan essentiële voedingsstoffen. Vooral een tekort aan biotine, een B-vitamine, kan leiden tot zwakke nagels. Biotine speelt een cruciale rol in de gezondheid van huid, haar en nagels.

Andere belangrijke voedingsstoffen zijn ijzer, wat helpt bij het transport van zuurstof naar de nagelcellen, en eiwitten, die de bouwstenen zijn van de nagels. Een onvoldoende inname van deze voedingsstoffen kan resulteren in broze, dunne en gemakkelijk splijtende nagels.

2. Langdurige blootstelling aan water en chemicaliën

Regelmatig en langdurig contact met water, vooral warm water, kan de nagels uitdrogen en zwakker maken. Dit komt omdat water de natuurlijke oliën van de nagels kan wegwassen, waardoor ze droog en broos worden.

 

Ook het gebruik van schoonmaakmiddelen en chemicaliën, zoals nagellakremover met aceton, kan de nagels beschadigen. Deze producten kunnen de natuurlijke beschermende laag van de nagels aantasten, wat resulteert in broosheid.

3. Overmatig gebruik van nagellak en kunstnagels

Het frequent aanbrengen van nagellak of het langdurig dragen van kunstnagels kan ook bijdragen aan broze nagels. Nagellak, vooral de soorten die sterke chemicaliën bevatten, kan de nagel uitdrogen en verzwakken.

Bovendien kan het proces van het verwijderen van nagellak, vooral met sterke removers, de nagels verder beschadigen. Het gebruik van kunstnagels, zoals acrylnagels, kan leiden tot een verdunning van de natuurlijke nagel, waardoor ze brozer worden.

Tips om jouw broze nagels sterker te maken

Het kan erg vervelend zijn om last te hebben van een broze nagel en/of broze nagels. Daarom hebben wij onze beste tips op een rijtje gezet om ervoor te zorgen dat jij weet hoe jij je nagels kan versterken! 

Tip 1: Vermijd watercontact

Door vaak in en uit het water te gaan, treed er een constante wisseling op van hydratatie en dehydratatie. Hierdoor neemt de nagelplaat te veel vocht op en kan hij broos worden.

 

Zorg er dus voor dat je rubberen handschoenen aantrekt als je bijvoorbeeld de afwas gaat doen om broze nagels te voorkomen!

Tip 2: Vermijd chemische stoffen

Chemische stoffen, zoals schoonmaakmiddelen en nagellakremover op basis van aceton zijn echt funest voor je nagels. Daarnaast is het belangrijk altijd nagellakremover zónder aceton te gebruiken.

Aceton

Aceton haalt namelijk vocht uit je nagels wat uiteraard niet gewenst is. 

De nagellak removers van Herome drogen je nagels niet uit en verzorgen ze!

Tip 3: Gebruik onze nagelverharder

In 30 dagen harde lange nagels, wie wil dat nou niet? Het product: Herome Nail Hardener. Onze Nail Hardener is speciaal ontwikkeld om zwakke, slappe en snel scheurende nagels te versterken.

Onze Nail Hardeners maken gegarandeerd jouw nagels binnen twee weken harder en sterker! Wij bieden drie diverse varianten aan:

1. Nail Hardener Sensitive

Heb je gevoelige nagels? Dan is deze Nail Hardener Sensitive nagelverharder ideaal voor jou. De toegevoegde keratine zorgt ervoor dat deze nagelverharder de conditie van je nagels verbetert.

2. Nail Hardener Strong

Heb je zwakke nagels? Met deze nagelverharder voor sterke nagels krijg je binnen no-time sterkere nagels. Probeer het zelf en sta versteld van het resultaat.

3. Nail Hardener Extra Strong

Heb je extreem zwakke nagels? Dan is dit de uitkomst voor je: dit is de onbetwiste nummer één onder de nagelverharders. Met de unieke Herome Nail Hardener Extra Strong krijg je in een mum van tijd ijzersterke nagels en verklein je de kans op scheurtjes en

 

Tip 4.  Verzorg je nagels goed

Lak jij vaak je nagels of gebruik je kunstnagels om de brosheid te verbergen? Dan is het heel belangrijk dat je je broze nagels versterkt met de juiste verzorging, nadat je de lak er af hebt gehaald of je kunstnagels hebt verwijderd.

Onze amandelolie voor beschadigde nagels is hier perfect voor. Deze rijke amandelolie met vitamines en mineralen herstelt extreem beschadigde nagels en voedt de nagel tot in de kern. 

Speciale verzorging na het dragen van kunstnagels of bij medicijngebruik 

Ook hebben wij een nagelverzorgingspakket welke speciaal is ontwikkelt voor na het verwijderen van kunstnagels of bij langdurig gebruik van medicatie. Dit pakket omvat alles: van herstel tot verzorging van jouw nagels. Klik hier voor meer informatie over dit nagelverzorgingspakket.

Droom je van lange nagels, maar splijten of scheuren ze snel? Ook hier hebben de specialisten van Herome speciaal een pakket voor samengesteld. Hét alles-in-een nagelverzorgingspakket voor zwakke en spijtende nagels. De handige mini-producten in deze manicure sets zijn ideaal om kennis te maken met de uitgebreide collectie nagelverzorging van Herome. 

laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.