De minder mooie kant van kunstnagels: schoonheid heeft zijn prijs

De minder mooie kant van kunstnagels: schoonheid heeft zijn prijs

Wie droomt er nou niet van een prachtige en langdurige manicure, zonder hier al te veel moeite voor te doen? Gel- of acrylnagels lijken daarmee op het eerste gezicht dé perfecte oplossing, maar aan schoonheid hangt altijd een prijskaartje…

Bij kunstnagels schuilt er namelijk een verborgen wereld aan potentiële risico’s die onze aandacht zeker verdienen. In dit artikel gaan we de donkere kant van kunstnagels verkennen en potentiële problemen bespreken die ermee gepaard gaan.

Kunstnagels brengen schade aan natuurlijke nagels

Hoewel kunstnagels ons de mogelijkheid bieden om te schitteren met perfecte en Instagramwaardige nagels, is het belangrijk om de mogelijke impact op jouw natuurlijke nagels in je achterhoofd te houden. Het aanbrengen en verwijderen van kunstnagels kan namelijk de nagelbedden verzwakken. Hierdoor kunnen je eigen nagels broos, dun en gevoelig voor breuk worden. Het is daarom essentieel om te beseffen dat je natuurlijke nagels ook wat ademruimte nodig hebben om te herstellen.

Nageltip! Gebruik na het verwijderen van kunstnagels een nagelolie om droge, slappe of extreem beschadigde nagels tegen te gaan:

 

Risico op infecties

Met grote schoonheid komt grote verantwoordelijkheid en daarop zijn kunstnagels zeker geen uitzondering. Wanneer er bijvoorbeeld vocht vast komt te zitten tussen de kunstnagels en je natuurlijke nagels, ontstaat er een ideale voedingsbodem voor bacteriën en schimmels.

Risico’s op vervelende infecties zoals nagelschimmel en bacteriële infecties van het nagelbed zijn hierdoor aanzienlijk groter. Daarom is het van belang om een goede hygiëne en zorg te hanteren als het gaat om je handen. Dit kan je al doen door bijvoorbeeld direct gebruik te maken van een desinfecterende handgel.

 

Allergische reacties bij kunstnagels

Het verkrijgen van schoonheid gaat niet altijd zonder slag of stoot. Kunstnagels kunnen namelijk ook bij sommigen een allergische reactie veroorzaken. De lijmen, primers en andere chemicaliën van kunstnagels die tijdens het aanbrengproces worden gebruikt, kunnen allemaal allergische reacties veroorzaken. Jeukende, gezwollen en geïrriteerde nagelriemen kunnen de prijs zijn die je betaalt voor die perfecte (en snelle) manicure. Ouch!

Kosten en onderhoud

En daarnaast eisen kunstnagels meer dan enkel je gezondheid. Het onderhouden ervan vereist ook regelmatige bezoeken aan de beautysalon, wat zowel tijd als geld kost. De kosten voor het bijwerken, repareren en verwijderen van kunstnagels kunnen aardig oplopen.

Potentiële risico’s van LED/UV-lampen

De aantrekkingskracht van perfect uitgeharde gel- of acrylnagels gaan bovendien ook gepaard met het blootstellen van onze handen aan LED/UV-lampen. Uit recent onderzoek zijn er risico’s van de LED/UV-lampen aan het licht gebracht, waaronder het ontwikkelen van huidkanker. Hoewel de risico’s nog niet volledig in kaart zijn gebracht, is het wel belangrijk om uit voorzorg voorzichtig te zijn en alternatieve uithardingsmethoden te overwegen die de huid goed beschermen.

Nail wraps, het veilige alternatief

In de zoektocht naar prachtige nagels zonder de bijbehorende risico’s, komen de Nail wraps als snel naar voren als een veilig en trendy alternatief voor kunstnagels. Deze dunne zelfklevende stickers kunnen rechtstreeks op de natuurlijke nagels worden aangebracht. Ook zijn enorm veel ontwerpen en patronen waaruit je kan kiezen!

In tegenstelling tot traditionele kunstnagels, vereisen nagelwraps geen agressieve chemicaliën of intensief vijlen. Hierdoor minimaliseer alle risco’s en potentiële schade aan je natuurlijke nagels. Deze nail wrap zijn ook gemakkelijk te verwijderen zonder te weken of te boren, waardoor je moeiteloos je nagellook kunt veranderen. Het omarmen van nagelwraps biedt je een stijlvolle en probleemloze manier om je creativiteit tot uiting te brengen, terwijl je je natuurlijke nagels gezond en blij houdt. Win-win!

Nail wraps van Herome

Hopelijk ben je nu iets wijzer geworden over de potentiële risico’s van kusntnagels. Door goed geïnformeerd te blijven en de juiste zorg voor jouw nagels te handhaven, vind je de balans tussen schoonheid en welzijn.

laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.