Ontdek zuurstofdoorlatende nagellak voor gezonde nagels

Ontdek zuurstofdoorlatende nagellak voor gezonde nagels

Goed verzorgde nagels vinden wij belangrijk, want wij snappen als geen ander hoeveel plezier je kan halen uit nagelverzorging, laat staan om netjes voor de dag te komen. Maar nog velen malen belangrijker vinden gezonde nagels en daar gaat deze blog over. Wanneer je bijvoorbeeld vaak je nagels kleurt door gellak of acryllak kunnen deze op langere termijn schade ondervinden. Daarmee is zuurstofdoorlatende nagellak de oplossing voor gezonde nagels. Maar wat is zuurstofdoorlatende nagellak en wat zijn de voordelen ervan? We gaan het allemaal bespreken in deze blog, zodat ook jij vanaf nu een langdurige en gezonde nagelstijl kan behouden.

Wat is zuurstofdoorlatende nagellak?

It’s all in the name! Zuurstofdoorlatende nagellak vertelt eigenlijk al wat de nagellak doet, namelijk het doorlaten van zuurstof. Deze innovatieve nagellak laat de nagel als het ware ‘ademen’ door middel van microscopisch kleine gaatjes. Ons lichaam heeft zuurstof nodig en zo ook jouw nagels. Traditionele nagellakken sluiten je nagels volledig af van de lucht, wat soms kan leiden tot verkleuring en broosheid. Oftewel, het beschadigen van de nagel.

Zuurstofdoorlatende nagellak zorgt ervoor dat je nagels kunnen ademen, waardoor ze sterker en gezonder blijven.

Schimmelnagel of kalknagel

Ben je door het lot getroffen met een schimmelnagel of kalknagel, maar wil je alsnog goed voor de dag komen? Ook dan is een nagellak die zuurstofdoorlatend is een goede optie. Een infectie (zoals een schimmelnagel) heeft ademruimte nodig om te herstellen en dat is niet mogelijk met een nagellak die volledig afsluit. Kies daarom ook in het geval van bijvoorbeeld een kalknagel voor een nagellak die zuurstof doorlaat.

Voordelen van zuurstofdoorlatende nagellak

Los van het feit dat zuurstofdoorlatende nagellak gezonder is, zijn er nog vele andere voordelen op te noemen. Voordelen waaraan jezelf misschien niet direct aan denkt, maar wel goed zijn om te benoemen:

1. Langdurige kleur

Zuurstofdoorlatende nagellak is niet alleen gezonder voor de nagels, maar zorgt ook voor een langdurige kleur op je nagels. Hierdoor kun je langer genieten van prachtig verzorgde en gekleurde nagels zonder je zorgen te maken over vroegtijdig afbladderen of vervagen van de nagellak. 

2. Diverse kleuren

Oké, zuurstofdoorlatende nagellak zorgt ervoor dat je nagels langdurig hun kleur behouden, maar zijn er überhaupt kleuren beschikbaar. Het antwoord daarop is volmondig ja! Net zoals traditionele nagellak is zuurstofdoorlatende nagellak ook verkrijgbaar in vele verschillende kleuren. Of je nu houdt van subtiele pasteltinten of opvallende felle kleuren, er is altijd een ademende nagellak die bij je stijl past.

3. Gezondere Nagels

Tot slot, is nogmaals het belangrijkste voordeel van zuurstofdoorlatende nagellak dat het bijdraagt aan de gezondheid van je nagels. Door een zuurstofdoorlatende nagellak aan te brengen, kunnen je nagels ademen en krijgen ze de zuurstof die ze nodig hebben om te groeien. Hierdoor verminder je het risico op broze, gespleten nagels en geef je je nagels de ruimte om de schade te herstellen.

Hoe gebruik je zuurstofdoorlatende nagellak?

En nu komen we bij het belangrijkste punt, namelijk hoe gebruik je zuurstofdoorlatende nagellak? In feite werkt dit niet heel anders dan het aanbrengen van een ander soort nagellak en is het gebruiken ervan heel eenvoudig, namelijk:

  1. Zorg voordat je je nagels gaat lakken met zuurstofdoorlatende nagellak dat je schone en droge nagels hebt.
  2. Breng vervolgens een base coat aan (bijvoorbeeld onze Organic & Pure 2 in 1 Base & Top Coat) om je nagels optimaal te beschermen en een glad oppervlak te creëren.
  3. Strijk de overtollige lak af aan de zijkanten.
  4. Kies uit één van de Take Away Colours van Herome en begin in het midden van de nagel met lakken. Vervolgens lak je de zijkanten.
  5. Eindig eventueel met een top coat voor extra glans en duurzaamheid.

Gezonde nagels met zuurstofdoorlatende nagellak

Mocht je voorkeur geven aan gezondere nagellak raden wij aan om gebruik te maken van zuurstofdoorlatende nagellak. Dit type nagellak biedt niet alleen kleur en stijl, maar geeft de nagels ook de ruimte om te ademen. Ontdek ons Take Away Nail-assortiment bestaande uit vele zuurstofdoorlatende nagellak kleuren en ervaar zelf de voordelen van zuurstofdoorlatende nagellak.

Veelgestelde vragen over zuurstofdoorlatende nagellak

Zuurstofdoorlatende nagellak worden steeds populairder geworden en we begrijpen daarom dat je misschien nog wat vragen hebt. Geen zorgen, we hebben deze handige FAQ samengesteld om al je brandende vragen te beantwoorden:

1. Is zuurstofdoorlatende nagellak veilig voor dagelijks gebruik?

Ja, zuurstofdoorlatende nagellak is veilig voor dagelijks gebruik en beschermt je nagels juist optimaal.

2. Hoe verwijder ik zuurstofdoorlatende nagellak?

Je kunt zuurstofdoorlatende nagellak verwijderen met nagellakremover, zoals je dat met gewone nagellak doet. Hoe je dit precies moet doen, is te zien op het Herome YouTube-kanaal.

3. Kan ik andere nagelproducten gebruiken in combinatie met zuurstofdoorlatende nagellak?

Ja, je kunt andere nagelproducten zoals nagelriemolie en nagelverharders gebruiken in combinatie met zuurstofdoorlatende nagellak.

4. Hoelang blijft zuurstofdoorlatende nagellak op mijn nagels zitten?

Zuurstofdoorlatende nagellak kan wel tot wel twee weken blijven zitten, afhankelijk hoe goed je je nagels onderhoudt.

5. Worden mijn nagels geel als ik zuurstofdoorlatende nagellak gebruik?

Nee, zuurstofdoorlatende nagellak voorkomt juist dat je nagels geel worden, omdat het je nagels beschermt tegen verkleuring.

laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.